5 semne ale organismului care te pot salva de la boală

Corpul nostru este o adevărată maşinărie pe care o menţinem prin factori ca diete, rutina zilnică şi lifestyle. Acesta ne trimite deseori mesaje care ne pot salva viaţa.

RomaniaTV.net
04 aug. 2015, 13:14
5 semne ale organismului care te pot salva de la boală

Iată 5 cele mai importante mesaje pe care trebuie să le recunoşti, pentru că ţi-ar putea salva viaţa.

URINA

Mersul la toaletă dimineaţa te poate avertiza nu doar că suferi de inflamaţii sau eşti însărcinată. Urina noastră deţine aproximativ 70 % dintre markerii de la care poţi afla lucruri despre starea ta de sănătate. Culoarea şi mirosul urinei sunt un indicator important pentru sănătate:

Culoare

Din culoarea urinei poţi vedea dacă te hidratezi suficient. Este de preferat culoarea mai deschisă, decât cea închisă care indică deshidratarea sau FUNCŢIONAREA INCORECTĂ A RINICHILOR, responsabili pentru curăţarea sângelui de toxinele care îţi pun viaţa în pericol. Trebuie să te hidratezi cu minimum 2 litri de apă pe zi şi să ieşi la baie cât mai des.

BOLI care apar vara. Iată cum poţi să scapi de ele

Frecvenţa urinării

Dacă urinezi prea des, fără să te hidratezi corespunzător, ar putea fi un semn că SUFERI DE DIABET, EŞTI ÎNSĂRCINATĂ sau AI MASA MUSCULARĂ SLĂBITĂ. Pentru a rezolva această problemă şi pentru a evita pierderea de urină când strănuţi, tuşeşti sau râzi, sunt recomandate EXERCIŢIILE KEGEL (contracţia muşchilor pelvieni în mod conştient).

PĂTRUNJELUL, unul dintre „cei 7 magnifici” din bucătărie. Care sunt cele 30 DE BOLI PE CARE LE POŢI TRATA

Mirosul

Mirosul urinei variază în funcţie de mâncarea pe care o consumi. Dacă nu ai alte simptome, cum ar fi urina densă şi închisă la culoare, mirosul nu ar trebui să te îngrijoreze.

Află ce spun cearcănele despre sănătatea ta

Sângele în urină

Sângele este un semn care ar trebui să te îngrijoreze, pentru că ar putea fi un semn că ai PROBLEME LA NIVELUL TRACTULUI URINAR sau suferi de o BOALĂ LA RINICHI. Principala cauză a prezenţei sângelui în urină este eliminarea de pietre, care trec prin uretră, afectând mucoasa şi provocând sângerarea. Dacă la urinare simţi dureri şi urina conţine urme de sânge, este recomandată o evaluare medicală.

Pentru a păstra tractul urinar sănătos trebuie să ai un stil de viaţă care să includă o dietă bogată în fructe şi legume, activitate fizică şi consumul de apă corespunzător.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.