5 semne ciudate ale refluxului gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian este o afecţiune cronică, care se manifestă prin arsuri, regurgitare, senzaţie de nod în gât. Poate să aibă însă şi alte simptome, la care nu te-ai fi gândit.

RomaniaTV.net
09 ian. 2017, 11:08
5 semne ciudate ale refluxului gastroesofagian

Exces de salivă

Dacă gura este inundată cu salivă după o masă sau o gustare, acesta este adesea un bun indicator de boală de reflux. De asemenea, în gură se poate acumula o cantitate mare de salivă, iar apoi cel în cauzî va vomita.

Citeşte şi  Tratamente cu miere pentru boala de reflux gastroesofagian

Durere în piept

O durere în capul pieptului poate fi semnul unei boli de reflux gastroesofagian şi nu un indiciu pentru un atac de cord, aşa cum cei în cauză ar putea crede. Dacă durerea din ăiept este însoţită de alte simptome, precum furnicături ale mâinilor ori durere în braţe, însoţită de dificultăţi de respiraţie, atunci poate fi vorba despre un infract miocardic, ceea ce este o urgenţă medicală.

Gust acru în gură

Gustul acru în gură este un alt simptom care poate fi pus pe seama refluxului gastric. Nu numai gustul acru, ci şi cel amar poate să indice o astfel de problemă de sănătate. Sucurile gastrice care ajung în esofag sunt de vină pentru apariţia acestui gust neplăcut în cavitatea bucală, în partea din spate a gâtului, potrivit unui studiu efectuat la Clinica Mayo.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro