5 semne nebănuite ale dezechilibrului hormonal

Uiți diverse lucruri sau ți s-a rărit părul? N-ar fi rău să ceri părerea medicului de familie și, eventual, să faci analize medicale amănunțite, pentru a avea siguranța că nu ai probleme cu tiroida.

RomaniaTV.net
29 aug. 2016, 08:17
5 semne nebănuite ale dezechilibrului hormonal

Îți crește părul mai greu

Căderea părului și creșterea lui într-un timp mai lung decât în mod obișnuit sunt posibile simptome ale unei afecțiuni tiroidiene, ca hipotiroidismul. În cazul ei, dezechilibrul hormonal influențează în mod negativ creșterea firelor de păr.

Ochii tăi par mai mari

Dacă ți se spune în repetate rânduri că ochii tăi par mai mari decât de obicei sau că privești fix adesea, ar fi bine să verifici cum stai cu tiroida.

Ochii măriți sunt semn de hipertiroidism. Ei par mai mari, pentru că genele se curbează ca urmare a inflamării țesuturilor din spatele ochilor.

Citeşte şi  Greşeli pe care le faci şi care-ţi dau peste cap hormonii

Ai pielea uscată

Hipotiroidismul este semnalat și de deshidratarea pielii.

Când corpul tău produce o cantitate mai mică de hormoni tiroidieni decât cea necesară, este încetinit metabolismul de la nivelul pielii și este secretat prea puțin sebum pentru a asigura hidratarea.

Memoria îți joacă feste

Un nivel scăzut de hormoni tiroidieni este posibil să provoace probleme de memorie, mai ales în ceea ce privește memoria de scurtă durată.

Acești hormoni încetinesc funcționarea creierului și afectează atenția de moment și memorarea unor detalii.

Îți sângerează gingiile

Dezechilibul hormonal poate să ducă la sângerări ale gingiilor. Se întâmplă și femeilor însărcinate, deoarece imediat după concepție, nivelul de progesterone crește foarte mult, pentru a susține sarcina.

Efectul secundar este retenția de lichide în corp, inclusiv la nivelul gingiilor. De aceea, gingiile devin mai sensibile și pot sângera destul de ușor.

Află ce conține dieta care previne dezechilibrul hormonal AICI