5 simptome ascunse ale diabetului. Fii foarte atentă la ele

Diabetul zaharat tip 2, numit ;i diabet non-insulino-dependent, este un tip de afecţiune de care suferă tot mai multe persoane, unele dintre ele fără chiar să ştie. De aceea, e bine să cunoaştem simptomele diabetului, pentru a putea interveni din vreme pentru menţinerea sa sub control.

RomaniaTV.net
26 ian. 2016, 12:52
5 simptome ascunse ale diabetului. Fii foarte atentă la ele

Iata cand iti dai seama ca ai putea suferi de diabet:

1. Ai observat modificari ale pielii

In cazul diabetului, pielea se inchide la culoare, de obicei de pe partea din spate a gatului, a coatelor sau pe degete. Chiar daca aceste pete de culoare pot avea si cauze genetice, atunci cand apar dintr-o data trebuie sa reprezinte un semnal puternic de alarma care sa te trimita direct la un set de analize de sange.

Citeşte şi  Trei ceşti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate

2. Vederea ti se imbunatateste brusc

Daca dintr-odata ai observat ca nu mai ai nevoie de ochelari nu trebuie sa te bucuri, ci sa te ingrijorezi. „Veti auzi de multe ori ca vederea incetosata este ca un simptom al diabetului, dar, de fapt, nu este asa”, sustine medicul Howard Baum, profesor in cadrul Diviziei diabet zaharat de la Universitatea Vanderbilt.

„Am avut pacienti care mi-au spus ca vederea lor sa imbunatatit atunci cand nivelul zaharurilor din sangele a crescut, iar apoi, dupa ce au inceput tratarea diabetului zaharat lor, au avut nevoie din nou de ochelari”, a mai spus Baum.

Citeşte continuarea pe ele.ro