5 stiri business pe care nu trebuie sa le ratezi în aceasta dimineata – 03.02.2012

Români care n-au mai plătit creditul și au scăpat, o bancă din România are solvabilitatea la cote de alarmă şi pariul greşit al Rusiei pe Siria. Citeşte pe larg revista presei din 3 februarie 2012

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 06:32
5 stiri business pe care nu trebuie sa le ratezi în aceasta dimineata – 03.02.2012

Capital: O bancă din România are solvabilitatea la cote de alarmă. Din totalul de 41 de bănci din sistemul bancar, doar una singură are indicatorul de solvabilitate apropiat de nivelul de 8%. Din fericire, este o bancă foarte mică, menținută însă cu un grad de lichiditate imediată de peste 60%. Indicatorul minim de solvabilitate cerut de sistemul bancar este de 8%. Cu toate acestea, sistemul nostru bancar a avut anul trecut un indicator de solvabilitate de 14,51%. Surse din mediul bancar spun însă că aproape de cota de avarie de 8% ar fi o bancă mică din sistem, pe care BNR o ține cu un indicator de lichiditate imediate de peste 60%.

EVZ: Români care n-au mai plătit creditul și au scăpat. Persoană cu credit mic, fără bunuri sau venituri care să poată fi executate silit – aşa arată, de regulă, românii cu datorii la bănci care au scăpat de plata creditului. Din aceeaşi categorie fac parte şi persoane care au plecat în străinătate şi nu mai pot fi găsite pentru a rambursa banii. Recuperatorii preferă pur şi simplu să le şteargă debitorilor aceste datorii negarantate decât să-şi bată capul cu recuperarea.

Adevărul: Pariul greşit al Rusiei pe Siria. Pentru Moscova, comerţul de armament cu Siria contează mai mult decât poporul sirian. Acum 30 de ani, preşedintele Siriei, Hafez al-Assad, a zdrobit o revoltă a sunniţilor în Hama, omorând 20.000 de sirieni. Miercuri, site-urile de socializare erau pline de sirieni hotărâţi să păstreze vie amintirea acelei atrocităţi.  

ZF: Şeful celui mai mare fond de acţiuni: Vom susţine o iniţiativă de schimbare a managementului la SIF-uri. Toate SIF-urile sunt în vizor. Adrian Tănase, directorul general al ING Investment Management, administratorul celui mai mare fond de acţiuni cu investiţii de 50 milioane euro pe bursă, este de părere că îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste prin schimbarea managementului va fi principalul motor de creştere pentru acţiunile celor cinci SIF-uri în 2012.

România liberă: Milionarii de la ţară. Primari bogaţi, comune sărace. Salariul primarului din Ghimpaţi-Giurgiu: 550 de euro. Averea sa şi a familiei: milioane de euro. Constantin Cărăpănceanu a devenit primarul comunei Ghimpaţi în 2000. Deşi, în 2011 a obţinut un salariul de numai 550 de euro pe lună, potrivit declaraţiei sale de avere, iar nevasta lui a câştigat lunar doar 340 de euro, edilul nu este nici pe departe sărac. Astfel, primarul deţine un apartament de 52 mp în Bucureşti, încă un apartament de 68 mp în Ghimpaţi, o casă în aceeaşi comună, cu suprafaţa de 142 mp, şi un garaj cât o garsonieră, de 34 mp.

 


loading...
Partenerii noștri