5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 05.03.2012

Românii care le-au dat ţeapă americanilor, cât pierd băncile la ruleta imobiliară şi românii pun în coşul de cumpărături tot mai multe mărci proprii ale magazinelor. Citeşte pe larg revista presei din 5 martie

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 06:55
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 05.03.2012

Adevărul: Hipermarketurile pariază pe mărcile proprii. Românii pun în coşul de cumpărături tot mai multe mărci proprii ale magazinelor, ceea ce aduce retailerilor vânzări de sute de milioane de euro. Tendinţa românilor de a se orienta către lucruri ieftine şi investiţiile făcute de retaileri în mărcile proprii reprezintă factorii care au dus la înregistrarea unor vânzări mai bune pe acest segment de produse.

EVZ: „Ridicătorii”, românii care le-au dat ţeapă americanilor. Un complet al Tribunalului Bucureşti, prezidat de Ana Bombos, i-a condamnat la închisoare cu suspendare pe membrii unei grupări din Bucureşti care au înşelat aproape 100 de cetăţeni străini, în marea lor majoritate nord-americani, dar şi câţiva europeni, prin organizarea de licitaţii trucate pe Internet. Membrii grupului, cu­noscut şi sub denumirea de „Ridicătorii”, au acţionat la Bucureşti începând cu anul 2001 şi au produs un pre­judiciu de aproape 150.000 de dolari. Din această sumă, cetăţenii străini s-au constituit parte civilă, prin Ambasada SUA, pentru aproximativ 50.000 de dolari.

Capital: Cât pierd băncile la ruleta imobiliară. Cele mai mari 20 de proiecte rezidenţiale aflate în proces de insolvenţă sau faliment au creat băncilor finanţatoare o gaură de aproape 450 milioane euro. Bancherii caută variante care să le permită recuperarea unei părţi cât mai consistente din sumă, dar în cel mai bun caz pierd cel puţin 40% din bani. Valorificarea proiectelor ajunse în prag de faliment se poate face prin trei modalităţi: vânzarea tuturor activelor la licitaţie – cel mai fericit caz, trecerea firmei de dezvoltare în portofoliul unui vehicul extern creat de bancă sau vânzarea fiecărui apartament în parte – proces care poate dura ani de zile.

ZF: Performerul fondurilor mutuale a câştigat un randament de 170% anualizat din raliul SIF-urilor. Certinvest BET-FI Index este performerul fondurilor mutuale cu un randament de 29,2% în primele două luni din an (170% anualizat), fondul nefăcând altceva decât să copieze structura unui indice bursier şi să crească odată cu el. Acţiunile celor cinci SIF-uri şi cele ale Fondului Proprietatea (FP), a căror evoluţie este cuprinsă în indicele bursier BET-FI, au fost vedetele acestui început de an, înregistrând creşteri de până la 38%.

Finanţiştii: Seful Garzii Financiare: Reducerea TVA la alimente ar face nerentabila evaziunea fiscala. Din analiza cazuisticii Garzii Financiare rezulta ca cele mai mari probleme sunt in domeniul evaziunii cu TVA, mai ales la produsele alimentare, atat din cauza imperfectiunilor sistemului, cat mai ales din cauza nivelului ridicat al cotei, de 24%. De aceea comisarul general e de parere ca reducerea cotei TVA la aceste produse ar putea face „nerentabila” evaziunea fiscala.


loading...
Partenerii noștri