5 stiri business pe care nu trebuie sa le ratezi în aceasta dimineata – 20.02.2012

Topul podurilor rutiere din România, cum pleacă milioane de euro din România şi câţi muncitori va angaja De'Longhi la Cluj.Citeşt pe larg revista presei din 20 februarie 2012

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 06:55
5 stiri business pe care nu trebuie sa le ratezi în aceasta dimineata – 20.02.2012

ZF: Topul podurilor rutiere: doar cinci dintre cele mai lungi 20 au fost construite după ’89. România încă se bazează pe podurile de la 1900. 15 dintre cele mai lungi 20 de poduri rutiere din România au fost construite înainte de Revoluţie, multe dintre ele la finalul secolului al 19-lea sau începutul secolului al 20-lea. 2012 ar urma să aducă însă unul dintre cele mai mari poduri, cel de la Calafat-Vidin, cu o lungime de 2 km, arată o analiză a ZF. Podurile, alături de tuneluri, sunt lucrări de artă care arată progresul şi gradul de dez­voltare al unei ţări, însă România în conti­nuare se bazează pe poduri rutiere ce au fost construite în urmă cu 50 sau chiar 100 de ani.

EVZ: „Ţeapa maghiară”: milioane de euro scoase din România. Peste 300 de firme româneşti au rămas cu buzele umflate după ce au subcontractat lucrări de la un trust de construcţii din Budapesta. Ungurii au încasat sume uriaşe de la statul român. Ţeapa pe care firma Nemzetkozi Vegyepszer Hungaria a tras-o autorităţilor române nu va fi uitată foarte repede. Firma a construit centura Clujului, după care a intrat în faliment lăsând cu ochii în soare zeci de firme din România care au lucrat pentru societatea din Ungaria. Vegyepszer Hungaria a câştigat în România licitaţii în valoare de zeci de milioane de euro pe proiecte de infrastructură rutieră, principalul partener român fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Reuters: Ziua deciziillor pentru al doilea ajutor pentru Grecia. Miniștrii de finanțe din toate cele 17 țări din zona euro se vor întâlni azi la Bruxelles pentru a aproba ajutorul de 130 de miliarde de euro cerut de Grecia, al doilea de acest gen din ultimii doi ani. Analiştii spun că miniştrii de fnanţe din zona euro sunt pregătiţi să aprobe pachetul chiiar dacă ultimel detali se află încă în lucru

Capital: Atac anglo-american pe frontul asigurărilor de viaţă. Metlife a cumpărat Aviva, dar nu se opreşte aici. Vrea să facă din Alico liderul pieţei asigurărilor de viaţă, analizează orice oportunitate de achiziţie şi, între timp, angajează. Inclusiv oameni din bănci. Compania-mamă a Aviva a dat primele semne că intenţionează să restructureze o parte a operaţiunilor încă de acum un an.

Ştiridecluj.ro: Cati muncitori va angaja DeLonghi la Cluj! Firma italiana urmeaza sa lanseze cat de curand productia de expresoare de cafea la Jucu si va prelua o parte din fostii angajati Nokia. „Din discutiile purtate cu DeLonghi am fost informat ca vor sa angajeze 600 de oameni, in prima faza, dar inca nu s-a discutat despre nivelul salariului”, a declarat Daniel Don, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj. DeLonghi ar urma sa investeasca la Jucu 30 de milioane de euro si sa produca automate de cafea.