5 teme controversate despre creşterea copiilor care împart femeile în două tabere

Nu există temă mai controversată în ceea ce priveşte copiii, decât educaţia copiilor. Şi cum oamenilor le place, în general, să creadă că ei le ştiu pe toate, sfaturile pentru creşterea şi educarea copiilor vin din toate părţile. Însă, un părinte ştie cel mai bine ce i se potriveşte copilului său, aşa că ar fi bine ca fiecare sfat primit să fie trecut prin filtrul propriilor valori şi reguli de familie.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 09:41
5 teme controversate despre creşterea copiilor care împart femeile în două tabere

Supraveghem sau nu copilul la joaca?

Cand ar trebui sa lasam copiii sa se joace singuri, in parc? Iata o intrebare la care multe mame cauta raspuns. Iar raspunsul depinde de foarte multi factori: cat de sigure sunt cartierul si locul de joaca, e vreo strada prin apropiere, cati ani are copilul, cat de descurcaret etc.

Taberele sunt impartite: unele mame isi incurajeaza copiii sa se descurce singuri de la varste foarte mici, in timp ce altele sunt tot timpul alaturi de copii la locul de joaca. Bineinteles, fiecare tabara spune despre cealalta ca exagereaza. Cert este, insa, ca fiecare mama ar trebui sa-si urmeze instinctul si sa-si lase copilul singur atunci cand simt ca acest lucru este benefic pentru copil.

Citeşte şi  CINCI BOLI care se transmit de la părinţi

Angrenam sau nu copilul in activitati extrascolare?

Activitatile extrascolare sunt considerate foarte utile de catre parintii care isi doresc pentru copiii lor sa invete cat mai multe, de la materii pentru scoala, la sporturi, teatru sau dans etc. Este drept, ca nici sa-ti lasi copilul „lipit” de televizor nu este o solutie, insa nici aglomerarea unui copil cu 56 de ore pe saptamana pentru scoala sau alte activitati extrascolare nu sunt indicate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO