5 trucuri care scurtează timpul petrecut la cozi în supermarket

În medie, fiecare individ petrece o jumătate de oră în fiecare zi stând la coadă. Cercetătorii vin, însă, în ajutorul celor care nu dispun de suficientă răbdare.

RomaniaTV.net
21 sept. 2016, 11:39
5 trucuri care scurtează timpul petrecut la cozi în supermarket

1. Aşază-te în spatele cuiva care are căruciorul plin

Deşi pare contraproductiv, cercetătorii arată că este cât se poate de adevărat că astfel reduci timpul petrecut la coadă în supermarket. Fiecare persoană aflată la coadă are nevoie de timp pentru a saluta, a aranja produsele cumpărate înapoi în cărucior sau în plase, a achita şi a elibera locul pentru următorul cumpărător.

Citeşte şi  El a inventat jobul care ar avea succes nebun în Romania: statul la cozi pentru alţii

De regulă, scanarea fiecărui produs durează câte 3 secunde, iar restul amabilităţilor necesită în jur de 41 de secunde. Astfel, dacă te aşezi în spatele unei persoane care are 100 de produse în cărucior, vei petrece în jur de 6 minute stând la coadă. Dacă te aşezi la coadă şi ai în faţă 4 persoane cu câte 20 de produse în coş, va dura în jur de 7 minute. Asta înseamnă că o coadă formată din câţiva oameni cu căruciorul plin se mişcă mai repede.

2. Casele aflate pe stânga sunt mai libere

De ce? Majoritatea oamenilor sunt dreptaci şi au tendinţa de a se îndrepta către casele aflate pe partea dreaptă. Alege împotriva curentului şi economiseşti timp preţios.

Citeşte mai multe trucuri pe feminis.ro