5 trucuri profesionale pentru aplicarea corectorului

Vrei să obţii un machiaj perfect? Secretul tău este corectorul! Pentru rezultate garantate, iată cum trebuie să-l aplici!

29 oct. 2014, 07:05
5 trucuri profesionale pentru aplicarea corectorului

Dacă adori pielea strălucitoare, fără imperfecţiuni (pete roşii, cearcăne, pistrui, coşuri), atunci din trusa de machiaj nu trebuie să-ţi lipsească concealer-ul (corectorul). Acesta te ajută să realizezi un make-up impecabil, fără prea mult efort. Ţine minte, însă! Înainte să-l foloseşti este indicat să aplici un strat subţire de fond de ten. Acesta va ajuta concealerul să se fixeze şi să-şi uniformizeze mai bine textura.

Cum sa-ti faci un machiaj „nude” impecabil

Alege nuanţa potrivită
Foloseşte un concealer mai alb pentru cearcăne (de obicei, mult mai deschis decât nuanţa naturală a pielii). Acesta va ilumina perfect pielea de sub ochi. Pentru rezultate scontate desenează dedesubtul ochiului, cu ajutorul corectorului, un triunghi cu vârful în jos (va crea un efect de lifting al feţei). Apoi întinde-l, folosind un bureţel de machiaj. La final, aplică cu o pensulă de machiaj moale şi deasă, un pic de pudră mată, deschisă, pentru a fixa corectorul.

Cum aplici corect fondul de ten

Aplică concealer pe toată suprafaţa pleoapelor

Un truc des folosit de make-up artişti este să aplici concealerul pe toată suprafaţa pleoapelor. Motivul? Fardul de pleoape va fi mai rezistent la transfer, culorile nu se vor întinde şi vor rămâne mai vibrante pe tot parcursul zilei. Întinde corectorul cu un bureţel moale, însă nu exagera cu concealerul deoarece îţi poate încărca machiajul.

Foloseşte un creion verde pentru estomparea petelor roşii
Înainte de a estompa petele roşii cu concealerul, e bine să aplici un creion verde care să neutralizeze nuanţa roşie a petei. Apoi aplică corectorul şi întinde-l uşor cu degetul inelar, tapând uşor. Pentru celelalte imperfecţiuni (cicatrici, pigmentări închise la culoare, pistrui) optează pentru concealer adaptat nuanţei tale de piele.