5 utilizări pentru creditul de nevoi personale

Există o soluţie care te poate ajuta să te bucuri de vacanţa pe care o tot amâni de ceva vreme: un credit de nevoi personale. Creditul de nevoi personale te poate scăpa şi de alte grijo

08 oct. 2021, 19:17
5 utilizări pentru creditul de nevoi personale

Deseori, ajungi în situaţia de a amâna diverse planuri, din motive financiare. Poate îţi doreşti să te bucuri de o vacanţă relaxantă, după mult timp, sau poate visezi la o nouă maşină, iar lista poate continua. În astfel de momente, un credit de nevoi personale poate deveni o soluţie rentabilă.

Start la… renovare!

De regulă, renovarea unei locuinţe implică o serie de cheltuieli deloc modeste. În principiu, va trebui să scoţi din buzunar sume considerabile pentru materialele de construcţii şi pentru manopera plătită echipei de muncitori. La acestea se adaugă şi costurile amenajării propriu-zise, cuprinzând de la mici decoraţiuni până la noi piese de mobilier.

De exemplu, renovarea completă a unei garsoniere, incluzând şi mobila, poate costa în jur de 5.000 de euro, iar cea a unui apartament cu 3 camere – aproximativ 15.000 de euro. Preţurile sunt estimative, depinzând de calitatea materialelor, de finisaje şi de mobilierul ales. Însă, nu trebuie să te descurajeze aceste sume, întrucât poţi accesa un credit pentru renovare, respectiv un credit de nevoi personale fără ipotecă.

Când te-ai bucurat de ultima vacanţă?

De cele mai multe ori, concediul este „tăiat” de pe lista de priorităţi. Încercările de a economisi bani nu au de fiecare dată sorţi de izbândă, astfel că eşti nevoit să renunţi la micile plăceri sau să te amăgeşti că poate „la anul” situaţia se va schimba. Pachetele turistice s-au ieftinit semnificativ în ultima perioadă, din cauza pandemiei de Covid-19. Şi dacă ai de gând să-ţi organizezi singur vacanţa, vei găsi tot felul de oferte la companiile aeriene şi la hotelieri.

Există şi o soluţie care te poate ajuta să te bucuri de vacanţa pe care o tot amâni de ceva vreme: un credit de nevoi personale. Pentru a şti care este suma de care ai nevoie şi care să nu îţi strâmtoreze ulterior bugetul, este indicat să îţi schiţezi un buget. Ia în calcul suma necesară pentru asigurarea cazării şi a transportului, fie că optezi pentru maşina personală, autocar sau avion. Mai apoi, încearcă să estimezi şi sumele necesare pentru cheltuielile zilnice, precum cele pentru mâncare, divertisment sau activităţi recreative.

Poţi organiza rapid nunta mult visată

Nunta este, fără doar şi poate, unul dintre cele mai importante evenimente din viaţă, astfel că pregătirile pentru ziua cea mare necesită un buget destul de generos. Pe lângă petrecerea propriu-zisă, vei avea o serie de cheltuieli importante, precum cele pentru ţinute, taxe la biserică, verighete, aranjamente florale, servicii foto şi video, iar lista poate continua mult şi bine. În funcţie de bugetul pe care îl stabileşti, astfel încât să-ţi acopere toate cheltuielile, poţi apela la un credit de nevoi personale, care te ajută să-ţi organizezi liniştit nunta mult visată.

Îţi poţi cumpăra maşina dorită

Un împrumut de nevoi personale devine o soluţie rentabilă când îţi propui să-ţi cumperi un autoturism, însă nu dispui de fonduri suficiente. Băncile acordă împrumuturi de până la aproximativ 25.000 de euro, pe o perioadă de maximum 5 ani. În funcţie de suma pentru care eşti eligibil, poţi opta pentru o maşină nou-nouţă sau pentru una second-hand. În cazul în care doreşti să plăteşti un preţ mai mic pentru o anumită maşină, ai posibilitatea de o cumpăra inclusiv de la o persoană fizică, fiind vorba despre un împrumut de nevoi personale, nu despre unul auto.

Poţi începe propria afacere

Poate cochetezi de ceva timp cu ideea deschiderii unei mici afaceri, însă lipsa banilor reprezintă principalul obstacol. Un credit de nevoi personale poate fi o idee bună, care să-ţi asigure fondurile necesare pentru deschiderea unei firme sau pentru înfiinţarea PFA-ului, dar şi pentru bunurile de care ai nevoie, în funcţie de domeniul în care ai de gând să activezi. Poţi lua în calcul, de exemplu, sumele necesare pentru plata plata chiriei în cazul unui spaţiu comercial sau pentru a-ţi asigura un stoc cu produse pe care, ulterior, să le comercializezi.

Cum găseşti cel mai avantajos împrumut

În goana după cel mai bun credit vei avea surpriza de a afla că pe piaţa bancară şi pe cea nebancară există câteva zeci bune de oferte de finanţare. În unele cazuri, diferenţele sunt chiar de la cer la pământ. Există o soluţie simplă, care te scapă de stresul căutărilor îndelungate, ajutându-te să economiseşti şi timp preţios. Poţi încerca gratuit platforma de comparare Sortter, care îţi oferă rapid acces la informaţii esenţiale despre credite existente pe piaţă.

După ce vei introduce suma de care ai nevoie şi perioada potrivită pentru rambursare, Sortter îţi va arăta ofertele de creditare care ţi se potrivesc, urmând să afli numaidecât nivelul dobânzilor şi al comisioanelor sau la cât se ridică DAE. Tot ce îţi rămâne de făcut este să le compari şi astfel o vei descoperi pe cea mai avantajoasă pentru tine. Accesând Sortter, vei avea la dispoziţie gratuit şi un calculator de credite, care-ţi arată costul real al fiecărui împrumut, dar şi valoarea ratei.