50 de protestatari au fost sancţionaţi pentru tulburarea ordinii publice

Jandarmii au ridicat mai multe persoane dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, după ce acestea au aruncat cu obiecte contondente şi au tulburat ordinea publică. Oamenii au fost duşi la mai multe secţii de poliţie din Capitală, unde au fost audiaţi, iar unii dintre ei au fost amendaţi. În total, 50 de persoane au fost sancţionate la nivel naţional.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 21:06
50 de protestatari au fost sancţionaţi pentru tulburarea ordinii publice

Zeci de protestatari au ajuns la secţiile de poliţie din Capitală. 16 dintre ei au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform unui bilanţ prezentat duminică de Jandarmerie. Aproximativ 50 de sancţiuni contravenţionale, avertismente sau amenzi, în general pentru tulburarea gravă a ordinii publice, participarea la adunări publice neautorizate au fost acordate la nivel naţional.

Protestatarii ridicaţi de jandarmi sâmbătă seara din Piaţa Universităţii au fost duşi la secţiile de poliţie 4, 5 şi 17. De asemenea, printre protestari au fost identificate persoane care se află în baza de date ca participând la acţiuni publice violente, în special pe stadioane.

Mitingurile de sambătă din mai multe oraşe ale României nu au fost autorizate. Organizatorii vor fi identificaţi pe baza materialelor video şi riscă amenzi între 1000 şi 5000 de lei.