500 de noi locuri de parcare, construite în subteran în centrul Capitalei. UNDE vor fi amplasate

Aproape 500 de noi locuri de parcare urmează să fie construite în subteran, în centrul Capitalei. Noile parcări vor fi amenajate pe câte două niveluri fiecare, una din ele fiind amenajată la Piaţa Dorobanţi, iar cea de-a doua la Piaţa Walter Mărăcineanu, lângă parcul Cişmigiu, în Sectorul 1. 

05 iul. 2016, 08:23
500 de noi locuri de parcare, construite în subteran în centrul Capitalei. UNDE vor fi amplasate

Ideea parcărilor subterane la Piaţa Dorobanţi şi la Piaţa Walter Mărăcineanu a fost prezentată de fostul primar general Sorin Oprescu ca o prioritate a municipalităţii cu cinci ani în urmă, însă abia acum Primăria Capitalei a scos la licitaţie lucrările de execuţie.

Ambele parcaje subterane vor fi proiectate, construite și exploatate de un investitor privat, după modelul parcării subterane de la Universitate, ultima de acest fel construită în Bucureşti. 

Astfel, parcarea subterană de la Piaţa Dorobanţi ar urma să aibă 254 de locuri, din care 123 de locuri la nivelul 1 şi 131 de locuri la nivelul 2, conform PUZ-ului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în anul 2011. 

VEZI AICI PLANUL PARCĂRII SUBTERANE ŞI A PASAJUL PIETONAL DE LA PIAŢA DOROBANŢI. 

Parcajul subteran de la Piaţa Walter Mărăcineanu (lângă Cişmigiu) urmează să fie construit pe o suprafaţă de aproape 4.500 mp şi va avea 240 de locuri dispuse astfel: la nivelul 1 vor fi 116 locuri, iar la nivelul 2 vor fi 124 locuri. 

VEZI AICI PLANUL PARCĂRII SUBTERANE DE LA PIAŢA WALTER MĂRĂCINEANU. 

8,5 milioane euro pentru construcţia noilor parcări subterane din centrul Capitalei

Investiţia în cele două parcări subterane este estimată de municipalitate la aproximativ 8,5 milioane euro, acestea urmând să fie realizate în termen de până la doi de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Cele două parcaje subterane vor fi realizate în baza unor contracte de concesiune de lucrări publice, cu durata de maxim 49 de ani, din care 2 ani – proiectare şi execuţie şi 47 de ani de operare, finanţarea fiind asigurată de investitorii privaţi. 

Parcarea subterană de la Universitate a fost deschisă în anul 2012 şi are un total de 424 locuri. Parcajul este administrat de compania Interparking, aceeaşi care operează şi parcarea subterană de la Intercontinental. Deşi, iniţial, un loc de parcare costa 2,5 lei/oră, în prezent parcarea costă 4 lei/oră la Universitate.