500 de posturi noi pentru învăţământul preuniversitar, în anul 2020-2021

Ministerul Educaţiei a anunţat că Guvernul a aprobat suplimentarea cu 500 a numărului de posturi în unitățile din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021. Decizia a fost adoptată în ședința de ieri, 10 septembrie, a Guvernului României, cu scopul de a nu fi prejudiciat dreptul la educație al elevilor.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 07:48
500 de posturi noi pentru învăţământul preuniversitar, în anul 2020-2021

Suplimentarea numărului de posturi vine cu patru zile înainte de începerea anului şcolar şi la o lună jumătate după concursul de anagajare în şcoli.

Citeşte şi: Judeţul în care nicio şcoală nu e pregătită pentru începerea anului şcolar. Prefect: Am avut o surpriză neplăcută

Potrivit MEC, „organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă, cu creșterea exponențială a numărului de clase și, implicit, a numărului de posturi.”

Numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, se ridică astfel la 285.960 posturi.

„Guvernul a adoptat o HG pentru modificarea HG privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației pentru ocuparea a 500 de posturi în sistemul de învățământ, atât personal nedidactic, cât și didactic. Este o necesitate impusă de situația actuală în care multe unități de învățământ preuniversitar se află”, a precizat Ionel Dancă.

„Urmare a hotărârii aprobate astăzi, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională este de 285.960 posturi. În anul 2020, cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării, urmând ca în viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare să se realizeze cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.