53 de migranţi din Bangladesh, Irak, Pakistan, Siria şi Palestina, prinşi când încercau să intre ilegal în ţară

Un număr de 53 de migranţi din Pakistan, Bangladesh, Irak, Siria şi Palestina au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii de frontieră din judeţele Timiş şi Caraş-Severin în timp ce încercau să intre ilegal în ţară, în timp ce doi solicitanţi de azil au fost depistaţi când voiau să iasă din România.

RomaniaTV.net
06 apr. 2017, 09:29
53 de migranţi din Bangladesh, Irak, Pakistan, Siria şi Palestina, prinşi când încercau să intre ilegal în ţară

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de  Fontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa, Oraviţa si Naidăş, 53 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak, Siria şi Palestina, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Alţi doi cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria”, se arată în comunicat”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial Timişoara, citat de News.ro.

Astfel, în cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Lăţunaş, Clopodia şi Stamora Germană, 19 persoane din Siria, Pakistan şi Palestina, zece bărbaţi, şapte femei şi doi copii, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, iar copiii de 10 şi 12 ani.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontiera Greoni şi Ticvaniu Mare, 15 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.  

”Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Bangladesh, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 50 ani”, mai arată sursa citată.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, tot în judeţul Caraş- Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Posturilor de Poliţie Cărbunari şi Sasca Montană, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Nicolinţ şi Iam, 19 persoane din Irak şi Pakistan, şapte bărbaţi, şapte femei şi cinci copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar copiii, între 6 luni şi 10 ani. 

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare din judeţul Timiş, au depistat, pe raza localităţii Cenad, doi bărbaţi, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Libia, respectiv Siria, în vârstă de 19 şi 25 de ani, care deţineau documente de solicitanţi de azil. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. 

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.