Simona Halep, diagnostic crunt după accidentarea de la Roma. Riscă să rateze Roland Garros!

Simona Halep a anunţat, miercuri seara, pe Twitter, că a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, motiv pentru care a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, în meciul cu germanca Angelique Kerber.

12 mai 2021, 22:42
Simona Halep, diagnostic crunt după accidentarea de la Roma. Riscă să rateze Roland Garros!

Simona Halep, diagnostic crunt după accidentarea de la Roma. Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 1.577.613 euro, din cauza problemelor la gamba piciorului stâng. Românca, nr. 3 WTA, nu a mai putut să joace din cauza durerilor acute, survenite brusc, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30, după 57 de minute. Simona Halep a părăsit terenul ajutată de Angelique Kerber, de antrenorul Darren Cahill şi de Monica Niculescu, căpitanul echipei României pentru Billie Jean King Cup.

Simona Halep, diagnostic crunt după accidentarea de la Roma

”Din nefericire, testul cu ultrasunete a arătat că am ruptură musculară la gamba stângă. Voi face un RMN mâine pentru a înţelege gravitatea accidentării, însă în acest moment nu ştim care va fi timpul de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să părăsesc în acest fel turneul de la Roma…”, a anunţat Simona Halep, campioana en-titre al Foro Italico. ”Voi face totul pentru a trata această accidentare şi a reveni cât mai repede posibil. Va mulţumesc mult pentru susţinere şi vă voi ţine la la curent cu evoluţia stării de sănătate”, a mai spus nr. 3 WTA.

Simona Halep a abandonat în meciul de la Roma cu Angelique Kerber la scorul 6-1, 3-3. A ieşit de pe teren într-un picior!

Având în vedere diagnosticul preliminar în cazul său, Simona Halep riscă să rateze turneul de la Roland Garros, care va debuta pe 30 mai.