6 fructe şi legume de toamnă care-ţi revitalizează organismul

Nu are sens sa mancam portocale in aceasta perioada a anului cand ne putem bucura de fructele si de legumele de sezon pentru a ne revitaliza organismul si, de ce nu?!, silueta!

RomaniaTV.net
01 oct. 2014, 06:11
6 fructe şi legume de toamnă care-ţi revitalizează organismul

Merele

Desi se gasesc pe piata tot anul, acesta este sezonul ideal pentru a consuma mere. Nutrientii din mere sunt la capacitate maxima toamna. Bogate in antioxidanti, mai cu seama in vitamina C, merele sunt ideale pentru intarirea sistemului imunitar, iar pe termen lung, pe fondul consumului regulat, reduc riscurile aparitiei mai multor forme de cancer. Totodata, merele sunt bogate in pectina, substanta ca reduce riscul cardiovascular.

Dovlecii

Dovleacul este o sursa excelenta de vitamina A, care contribuie la acuitatea vederii. Totodata, este bogat in fitosteroli, substante care ajuta la reducerea colesterolului rau din sange, dar si in betacaroten, antioxidant eficient in lupta impotriva radicalilor liberi care afecteaza celulele, mai cu seama cele ale pielii.

Varza

Varza este o buna sursa de fier, care ajuta organismul sa formeze mai multe celule rosii. Totodata, este bogata in vitamina K care contribuie la sanatatea oaselor, dar si in vitamina C pentru un sistem imunitar intarit. Consumati varza cruda sub forma de salata pentru a-si pastra toti nutrientii. Cat mai mult, cu atata mai bine!

Citeste continuarea pe Lyla.ro