6 lucruri pe care ar trebui să le faci MĂCAR o dată pe an

Uneori, doar gestionarea lucrurilor cotidiene poate fi o corvoadă, astfel că e şi mai dificil să ţii pasul cu lista de to-do-uri care are nevoie de atenţie anuală. 

26 mai 2016, 14:27
6 lucruri pe care ar trebui să le faci MĂCAR o dată pe an

Iată şase lucruri pe care ar trebui să le faci o dată pe an:

1. Analize!

Trec luni întregi fără ca tu să treci pe la medic, aşa că e musai să îţi faci un set întreg de analize, măcar o dată pe an. Şi n-ar fi rău să treci şi pe la dentist, dermatolog sau oftalmolog. Nevoile medicale se schimbă an de an aşa că e obligatoriu să mergi la doctor.

2. Curăţă covorul!

Indiferent de cât de conştiincioasă eşti când vine vorba de curăţenie, există unele elemente care nu intră în sesiunea ta regulată de curăţenie generală. O dată pe an, trebuie să iei la curăţat covoarele, draperiile, preşurile, carpetele şi tapiţeria. Nu e de ajuns să dai cu aspiratorul, cel mai bine te duci la spălătorie pentru ca nişte profesionişti să le cureţe de murdărie în întregime. Alte locuri de salubrizat, şemineul sau canalul de scurgere.

3. Inspecţie generală!

Aerul condiţionat, soba sau caloriferele, instalaţiile electrice şi de gaz. O inspecţie generală trebuie făcută o dată pe an. Nici o deratizare n-ar strica.

4. Ia curăţenia de primăvară în serios!

Nu trebuie neapărat să fie primăvară pentru „curăţenia de primăvară”, poţi „lua la puricat” toate cotloanele casei în orice anotimp vrei tu. De altfel, e un moment bun pentru a face ordine în garderobă, pentru a arunca hainele care s-au degradat sau a le dona pe cele de care te-ai plictisit. Mai mult, e bine să arunci un ochi şi în bibliotecă, să dai cărţile pe care le-ai citi deja sau să arunci revistele şi pliantele pe care le-ai adunat.

Citeşte mai mult pe feminis.ro