6 reguli ca să rămâi în formă după 30 de ani

30 de ani nu se compara cu 20 sau 25 de ani, iar cei care au depasit trei decenii de viata simt pe propria piele ca tot ceea ce puteau face cu usurinta cu cinci sau zece ani in urma le este, acum, mult mai dificil. Exista insa metode prin care poti ramane in forma si dupa 30 de ani!

18 mart. 2014, 05:18
6 reguli ca să rămâi în formă după 30 de ani

Dupa implinirea varstei de 30 de ani, orgasnimsul incepe sa resimta excesele din perioada anilor 20, noptile pierdute, dar si inaintarea in varsta. Daca la varsta de 24 de ani puteai sa petreci o noapte intreaga, sa dormi doar trei orei si apoi sa-ti fac treaba cum trebuie la serviciu sau la facultate, dupa varsta de 30 de ani o noapte pierduta se resimte negativ o saptamana intreaga. Asta e! Dupa un anumit timp, incepe declinul. Cum nu-l putem opri, putem macar incerca sa-l incetinim. Din acest motiv trebuie sa respectam unele reguli de aur pentru a ne mentine in forma si dupa 30 de ani.

1. Atentie la greutate!

Daca la 25 de ani poti slabi cinci kilograme in mai putin de o luna, dupa 30 de ani slabitul devina mai dificil. Odata ce treci pragul celor trei decenii de viata, metabolismul incetineste. La unele persoane metabolismul si balanta hormonala sufera modificari inca de la 25-27 de ani, iar dupa 30 de ani sunt putini cei norocosi care pot „manca a paguba”, adica oricat doresc fara sa se ingrase. Asadar, slabitul este mai dificil dupa varsta de 30 de ani, dar nu imposibil. Daca te apropii cu pasi repezi de acest prag in varsta, ar fi bine sa ajungi la el avand o greutate corporala normala pentru inaltimea ta, pentru ca mai apoi vei da jos mult mai greu kilogramele in plus.

Oricum, chiar si persoanele slabe risca sa se ingrase dupa 30 de ani tocmai din cauza incetinirii metabolismului. Daca o femeie putea manca, zilnic, preparate care ii aduceau 2.500 de calorii in organism la varsta de 25 de ani, dupa 30 se poate afla in situatia in care se ingrasa si nu-si da seama de ce pentru ca ea este constienta ca nu mananca mai mult decat inainte. Insa metabolismul incetinit face ca arderile sa fie la randul lor mai lent. Caloriile nefiind consumate, ele vor creste tesutul adipos.

Continuarea pe Lyla.ro