60 de ani de la prima operaţie de schimbare de sex:”Mamă, tată, sunt fiul vostru. Acum sunt o lady!”

Fostul soldat american George Jorgensen şoca lumea după ce se întorsese dintr-o "vacanţă" în Danemarca în persoana unei femei blonde şi zvelte, pe nume Christine. Anul acesta s-au împlinit 60 de ani de la prima operaţie de schimbare de sex.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 21:32

George Jorgensen, un soldat newyorkez, a ajuns în presa din lumea-ntreagă după ce a avut curajul să experimenteze, acum 60 de ani, prima operaţie de schimbare de sex. „Ex-GI a devenit o frumuseţe blondă!”, anunţa presa.

George era din ce în ce mai convins că fusese prins în capcana propriului său trup când era adolescent, în care nu se simţea, psihic, prea confortabil. Căuta o soluţie care să îl facă fericit. Aceasta a venit când era în armată şi i-au picat ochii pe un ziar în care scria că un medic din Danemarca experimenta terapia sexelor.

Profesorul doctor Christian Hamburger testa hormoni pe animale, iar George spera ca cercetările lui să îl ajute în ceea ce îl privea pe el. În 1950, soldatul s-a dus în secret în Damarca să îl caute pe medic. Hamburger l-a disgnosticat ca fiind transsexual şi l-a ajutat să facă primii paşi pentru a se preschimba în femeie, aşa cum îşi dorea.

I-a recomandat hormoni feminini şi l-a încurajat să se îmbrace ca o femeie când iese în public şi chiar să îşi ia identitate de femeie. L-a consultat şi psihologul Georg Sturup şi a confirmat că este sigur că George ar vrea să devină femeie.

În 1952, după mai bine de un an de terapie cu hormoni, Jorgensen a ajuns la bisturiu, în seria de operaţii ce avea să îl preschimbe din bărbat în femeie, scrie mirror.co.uk. Aşa a devenit Christine. Le-a scris părinţilor săi o scrisoare prin care îi informa că a devenit femeie. „Natura a făcut o greşeală pe care a trebuit să o corectez, iar acum am devenit fiica voastră”…

Christine nu a avut nicio complicaţie după tratament şi operaţia de schimbare de sex. A murit de cancer, la vârsta de 62 de ani, în 1989. Curajul său a inspirat mii de oameni ca el, care doreau, dar nu îndrăzneau să îşi schimbe sexul.