60 milioane de dolari amendă, din cauza antrenorului care a abuzat sexual minori

Penn State University suferă de pe urma antrenorului de fotbal american Jerry Sandusky. Între pedepsele primite de instituţie se numără şi anularea rezultatelor din ultimii 13 ani, fapt ce anulează un record istoric al unui tehnician legendar, Joe Paterno.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 20:28
60 milioane de dolari amendă, din cauza antrenorului care a abuzat sexual minori

Sancţiune fără precedent în istoria fotbalului american, după un caz de abuz sexual asupra unor minori. Colegiul Naţional al Asociaţiilor Sportive din SUA a luat decizia de a amenda cu 60 milioane dolari Universitatea Penn State, după ce anternorul echipei de fotbal, Jerry Sandusky, a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra a 10 minori.

De asemenea, pentru următorii patru ani acestei instituţii i se interzice participarea în întrecerile universitare, şi tot pentru acest interval de timp i s-a redus cifra de şcolarizare. Mai mult decât atât, universităţii i s-au şters din palmares toate victoriile obţinute în perioada 1998-2011, ceea ce înseamnă că astfel este şters din istorie un record al antrenorului Joe Paterno, care în 46 de ani la conducerea echipei de fotbal american a Penn State University a obţinut cele mai multe victorii reuşite vreuadată la acest nivel – 409. În noile condiţii, numărul victoriilor lui Paterno este redus la 298.

Antrenorul Jerry Sandusky (68 ani) a fost găsit vinovat în 45 de capete de acuzare în dosarul de abuz sexual în care este acuzat că în ultimii 15 ani a molestat 10 minori.