7 alimente care protejează şi întăresc ficatul

Ficatul este unul dintre organele cele mai solicitate din corp, pentru că îndeplinește peste 500 de funcții ce asigură echilibrul organismului. De aceea, el trebuie protejat și întărit. Cum poți face asta? Consumând alimentele care-l ajută!

06 apr. 2017, 12:26
7 alimente care protejează şi întăresc ficatul

Usturoiul

Are numeroase proprietăți terapeutice. În plus, conține sulf, mineral care are capacitatea de a activa enzimele din ficat și de a accelera procesul de eliminare a toxinelor din el. Totodată, compușii alicina și seleniu, prezenți tot în usturoi, protejează organul.

Citeşte şi Așa îți întărești ficatul în doar câtiva pași

Grepfrutul

Este sursă de vitamina C și antioxidanți, care sunt necesari pentru curățarea ficatului. Grepfrutul conține enzime care îmbunătățesc funcționarea organului, accelerând arderile grăsimilor stocate în el.

Roșia

Delicioasă și hidratantă, roșia este alimentul care protejează și întărește ficatul prin substanțele nutritive pe care le conține. În plus, licopenul, carotenoidul care colorează produsele vegetale în roșu, previne apariția cancerului de piele, sân, plămâni și ficat.

Avocado

Acest fruct gustos ajută la menținerea sănătății ficatului, protejându-l de supraîncărcarea cu toxinele care se acumulează în organism de la alimentele mâncate. Consumă un avocado pe săptămână și ficatul va fi sănătos.

Turmericul

Este condimentul cu un gust și o aromă distinctivă. În plus, este „favoritul” ficatului, deoarece îl ajută în procesul de detoxificare. Adaugă-l în salate, paste sau supe.

Ceaiul verde

Cunoscut pentru conținutul bogat de antioxidanți, ceaiul verde are abilitatea de a reduce acumularea de grăsimi și de a îmbunătăți funcțiile ficatului. În plus, ceaiul verde este băutura ideală pentru slăbit și pentru prevenirea efectelor secundare produse de toxine în organism.

Nucile

Oferă organismului arginină, glutation și acizi grași Omega 3, considerate grăsimi sănătoase. În plus, prin consumul nucilor sunt îmbunătățite funcțiile hepatice, sângele este oxigenat, iar ficatul detoxificat.