7 avantaje NEBĂNUITE ale consumului de cafea

Te numeri printre cei care nu-și pot începe ziua fără o ceașcă de cafea? Se pare că acestă licoare are are numeroase proprietăți benefice pentru organism.

RomaniaTV.net
04 aug. 2016, 08:19
7 avantaje NEBĂNUITE ale consumului de cafea

Chiar și într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății este specificat faptul că un consum moderat de cafea contribuie în bine la starea fizică, mentală și socială.

Risc scăzut de diabet

Au fost analizate datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, de către cercetatorii de la Harvard.

Aceștia au demonstrat că persoanele care obișnuiesc să bea 1-2 cești de cafea, în fiecare zi, au un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2 în comparație cu cei care nu consumă acest tip de băutură.

Îți poate prelungi viața

Un alt motiv pentru care ar trebui să te bucuri dacă alegi acest tip de băutură este și faptul că, 2-3 cești de cafea pe zi scad riscul de deces cu 18% pentru femei și cu 10% pentru bărbați.

Citeşte şi  Tot ce trebuie să ştii ca să cumperi o cafea de calitate

Te ține departe de ciroza hepatică

În plus, cafeaua te protejează în proporție destul de mare, de 80%, de o altă boală extrem de gravă: Parkinson.

Tot această licoare previne ciroza hepatică, prin scăderea riscului de îmbolnăvire tot cu circa 80%.

Previne pietrele la rinichi

Cafeaua reduce cu 25% riscul cancerului de colon, și previne formarea pietrelor la rinichi.Te apără de bolile cardiovasculare

Cercetătorii în domeniu au demonstrat că, un consum moderat de cafea protejează de afecțiunile cardiovasculare, mai ales pe femei.

Atenție!

Nu mai mult de 3 cești de cafea pe zi îți mențin inima sănătoasă, dar pot apărea probleme de sănătate dacă depășești 400 de ml.

Spune ADIO durerilor de cap

Se pare că această licoare te poate ajuta să scapi și de nesuferitele dureri de cap mai rapid decât o poate face o pastilă care se prescrie pentru astfel de probleme.

Combate celulita

80% din cremele anticelulitice au ca ingredient principal cafeina. Iată un remediu natural pe bază de cafea care te va scăpa de celulită:

Amesteci zațul rămas de la 2 cești de cafea cu puțin ardei iute tocat și cu puțin ulei de măsline. Aplicu acest mix pe zona cu probleme și-l lași să acționeze 5 minute, apoi clătești bine.

Află câte cafea e bines ă bei zilnic AICI


loading...