7 băuturi la care trebuie să renunți ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Dietetician: „Unele dintre ele conțin mai multe calorii decât o porție de cartofi prăjiți”

Dincolo de faptul că este inestetică, grăsimea de pe burtă este extrem de periculoasă. Prezența acesteia în corp crește riscul de boli cronice, inclusiv de boli de inimă și diabet.

31 ian. 2024, 13:37
7 băuturi la care trebuie să renunți ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Dietetician: „Unele dintre ele conțin mai multe calorii decât o porție de cartofi prăjiți”

De grăsimea de pe burtă se poate scăpa relativ ușor dacă se elimină câteva alimente bogate în calorii. Și cum este ceva mai dificil să renunți la alimentele preferate decât la băuturi, probabil că mulți preferă să elimine băuturile decât mâncărurile sau deserturile. Printre băuturile consumate frecvent de români și care se fac responsabile de apariția grăsimii abdominale se-numără lattes-urile, răcoritoarele, sucurile de fructe, berea, cocktailurile, smoothie-urile sau băuturile energizante.

10 băuturi la care trebuie să renunți ca să scapi de grăsimea de pe burtă

Iată cele mai periculoase 10 băuturi dăunătoarea siluetei:

  1. Băuturile de cafea amestecate: zahărul și caloriile goale din frapuccino și latte sunt cei mai mari inamici ai taliei de viespe. „Mulți oameni fac greșeala să creadă că frappuccino-urile și lattes-urile pot înlocui o ceașcă obișnuită de cafea. În timp ce cafeaua neagră are în medie aproximativ cinci calorii per porție, un frappuccino conține aproximativ 380 de calorii. Acest număr de calorii este mai mare decât cel al unei porții medii de cartofi prăjiți la McDonald’s. Atât de mult zahăr și grăsime saturată nu îți vor face taliei niciun favor„, explică dieteticianul Destini Moody, potrivit eatthis.com.
  2. Băuturile răcoritoare pot determina creșteri ale nivelului de insulină, ceea ce duce la stocarea grăsimii în zona abdominală. „Chiar dacă băuturile răcoritoare vin în diverse arome, ele sunt în esență carbogazoase, cu sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză. Ele cresc nivelul de zahăr din sânge, determinând astfel organismul să extragă apă din celulele sale pentru a o dilua. Acest lucru îți provoacă sete, ceea ce te poate determina să bei mai multă băutură răcoritoare„, explică specialistul.

Citeste si Alimentul IEFTIN care te scapă de grăsimea de pe burtă. Costă 5 lei punga3. Suc de fructe:

mulți dintre noi obișnuiesc să-și înceapă ziua, așa cum văd prin filmele americane, cu un pahar generos de suc de portocale. Dincolo de gustul desăvârșit al licorii, băutura este o bombă calorică, la fel ca toate sucurile din fructe, oricât de naturale ar fi ele. „Fibrele prezente în fructele întregi, care te ajută să te simți sătul și să controlezi aportul caloric, lipsesc din sucul de fructe și te pot determina să consumi o cantitate mare de zahăr și calorii într-un timp scurt. Acest lucru poate face mai dificilă pierderea grăsimii abdominale„, mai spune Moody.

4. Berea conține grâu, ceea ce o face bogată în calorii. „Alcoolul, în general, schimbă metabolismul într-un mod care determină organismul să stocheze caloriile sale sub formă de grăsime în zona mijlocului, de unde și termenul de „burtă de bere”. Alcoolul este, de asemenea, inflamator, iar inflamația cronică este un factor principal în acumularea grăsimii viscerale„, spune specialistul.

5. Cocktailurile conțin alcool, care este un mare dușman al pierderii în greutate. Cocktailurile au adesea adaosuri precum băuturi răcoritoare, suc de fructe și siropuri pentru a face spirtoasele mai plăcute. Cu toate acestea, combinarea acestor ingrediente calorice, bogate în zaharuri rafinate și inflamatorii, cu alcool creează propriul său cocktail: un cocktail pentru acumularea grăsimii viscerale„.

6. Smoothie-urile sunt pline de zahăr și adesea lipsite de fibre, ceea ce poate duce la scăderea nivelului de energie și la creșterea în greutate. „Smoothie-urile, chiar dacă pot fi pline de ingrediente sănătoase precum fructe și frunze verzi, pot fi, de asemenea, încărcate cu zahăr. Acest lucru poate declanșa foamea mai devreme decât ar trebui și poate cauza supraalimentare mai târziu, ceea ce poate duce la acumularea grăsimii abdominale fără să-ți dai seama„, explică Moody.

7. Băuturile energizante pot duce la un aport caloric excesiv și pot împiedica topirea grăsimii abdominale dacă nu desfășori o activitate fizică intensă. „Sunt formulate în mod special pentru a furniza rapid atleților zahăr și electroliți pentru a le alimenta exercițiile fizice intense. Nici dieteticienii sportivi nu le recomandă sportivilor să le consume decât dacă fac exerciții fizice timp de mai mult de o oră, din cauza conținutului de zahăr. O astfel de băutură conține aproximativ 220 de calorii fără nutrienți, dar cu mult zahăr adăugat„, spune dieteticianul.

Citeste si Secretul franţuzoiacelor. Leguma care dă ceaiul care topeşte grăsimea de pe burtă