70% din apelurile la 112 sunt FALSE. Ce păţesc cei care fac glume proaste

Potrivit statisticii pe luna februarie 2013, în medie, 34.000 de apeluri false sunt recepţionate zilnic de Serviciul de Urgenţă 112, ceea ce reprezintă un procent de 70% din totalul apelurilor.
Cristiana Ionescu
27 mart. 2013, 17:08
70% din apelurile la 112 sunt FALSE. Ce păţesc cei care fac glume proaste

Calitatea Serviciului de Urgenţă 112 este afectată zilnic de circa 34.000 de apeluri false. Românii inconştienţi care se plictisesc sau care vor să facă o glumă proastă apelează numărul unic 112 şi înjură, pun întrebări stupide sau pur şi simplu nu vorbesc, doar ţin linia ocupată.

În plus, unii români rău intenţionaţi, care nu conştientizează importanţa Serviciului de Urgenţă pentru oamenii care se află într-adevăr în nevoie, trimit echipajele de urgenţă la evenimente inexistente sau la unele care nu sunt tocmai o urgenţă.

„Apelurile abuzive încarcă inutil activitatea operatoarelor şi a dispecerilor, întârzie accesul la serviciul 112 al unor apelanţi care au cu adevărat o urgenţă, creează disconfort operatoarelor şi afectează calitatea activităţii acestora. Uneori, prin alertări false echipajele sunt trimise la locul unor evenimente inexistente sau care nu justificau o intervenţie de urgenţă.”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru Telecomunicaţii Speciale.

Citeşte şi Motivele aberante pentru care oamenii sună la urgenţe: „Alo, mi-am pierdut câinele!”

Pentru a stopa acest fenomen, Serviciul de Telecomunicaţii speciale organizează frecvent campanii de informare şi educare referitoare la importanţa utilizării corecte a numărului 112.

„În ultimii 6 ani, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, a desfăşurat numeroase campanii sociale de informare si educare referitoare la importanţa, utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului unic de urgenţă 112: în şcoli, în zonele turistice montane şi pe litoral, campanii în gări, aerogări, trenuri, staţiile de metrou şi pe principalele drumuri naţionale, difuzare de mesaje de interes public 112 la posturile de radio şi televiziune, vizite ale elevilor în dispeceratele 112, o amplă acţiune cu Biserica Ortodoxă Română dar şi multe alte activităţi punctuale.”, a declarat Adrian Fulea pentru ROMÂNIATV.NET.

În urma acestor acţiuni, apelurile false au scăzut cu aproximativ 28% din anul 2006 (96% apeluri false) până în 2012 (68 %).

Pe de cealaltă parte, apelul fals la numărul unic de urgenţă 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 şi 1000 de lei.

Peste 10.000 de români au fost sancţionati în 2012, fiecare cu 1000 de lei, pentru că au sunat abuziv la numărul unic de urgenţă.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!