76 de explozii au avut loc marţi în regiunea Sumî din Ucraina, soldate cu cel puţin 5 răniţi, anunţă guvernatorul local

Guvernatorul administraţiei militare regionale Sumî din Ucraina, Dmitro Zhivitski, a declarat că aproximativ 76 de explozii s-au produs în regiune marţi, mai multe clădiri, inclusiv o grădiniţă şi o biserică, au fost avariate în urma bombardamentelor organizate de forţele ruse.

17 mai 2022, 19:05
76 de explozii au avut loc marţi în regiunea Sumî din Ucraina, soldate cu cel puţin 5 răniţi, anunţă guvernatorul local

Dmitro Zhivitski, guvernatorul administraţiei militare regionale Sumî din Ucraina, a mai declarat marţi, pe contul său de Telegram, că în urma bombardamentelor din ziua de marţi s-au înregistrat cel puţin 5 răniţi.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că rachetele sale au ”distrus rezervele inamice” care finalizau exerciţii de luptă în centrele de antrenament din zona Ohtîrka, potrivit BBC.

Guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, a anunţat, la rândul său, că nouă civili au fost ucişi luni şi 16 răniţi în regiunea sa.

Primarul oraşului Severodoneţk, Oleksandr Striuk, a anunţat la 6 mai că localitatea este „încercuită aproape în totalitate” de forţele ruse şi separatiştii proruşi din Donbas, care încearcă să preia controlul total al regiunii.

Potrivit primarului, 15.000 de locuitori din totalul de 100.000 cât număra oraşul înainte de război au refuzat să plece.

Citeşte şi: Rusia a rămas fără rezervişti şi se pregăteşte să angajeze mercenari pentru a compensa pierderile de soldaţi

Severodoneţk, unul dintre puţinele oraşe importante din Donbas aflate încă sub control ucrainean, la fel ca Lisiciansk, sunt situate la aproape 80 de kilometri est de Kramatorsk, devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean de când forţele separatiste proruse au preluat controlul asupra părţii de est a acestui mare bazin de cărbune în 2014.

În acelaşi timp, peste 260 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi luni din oţelăria Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în Mariupol, a anunţat un ministru adjunct ucrainean al apărării, Ganna Maliar.

„La 16 mai, 53 de răniţi grav au fost evacuaţi din Azovstal spre Novoazovsk pentru asistenţă medicală, iar alţi 211 au fost transportaţi la Olenivka printr-un coridor umanitar„, ambele localităţi aflându-se în teritoriu controlat de forţele ruse şi pro-ruse, a declarat ea într-o înregistrare video, precizând că mai târziu va avea loc „un schimb” de prizonieri.

Citeşte şi: Negocierile Rusia-Ucraina, suspendate: „Războiul NU va fi oprit în forma dorită de unii europeni, pentru Putin”