Rusia a rămas fără rezervişti şi se pregăteşte să angajeze mercenari pentru a compensa pierderile de soldaţi

Rusia ar urma să folosească companii militare private și miliții proxy pentru a compensa pierderile grele de trupe din Ucraina, deoarece a rămas fără rezerviști pregătiți de luptă, a precizat într-o analiză Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în Washington DC.

16 mai 2022, 23:18
Rusia a rămas fără rezervişti şi se pregăteşte să angajeze mercenari pentru a compensa pierderile de soldaţi

„Companiile militare private rusești formează, se pare, unități combinate cu elemente aeropurtate din cauza pierderilor semnificative de efective. Denaturarea unităților aeropurtate de elită cu mercenari este șocantă și ar fi cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele disponibile de forță de muncă gata de luptă”, au declarat analiștii.

Analiza a adăugat: „Direcția de informații militare ucrainene a declarat că forțele rusești efectuează mobilizări sub acoperire și creează noi unități cu personal nou mobilizat care probabil nu are suficientă pregătire pentru a fi eficient și este puțin motivat să lupte”.

Acesta a menționat că forțele ruse au desfășurat noi recruți din așezările ocupate din regiunile Donețk și Lugansk pentru a menține o ofensivă în jurul orașului Harkov, „probabil din cauza lipsei de rezerve rusești”.

Citeşte şi: Noi dovezi că moralul armatei ruse este la pământ. Un soldat i se plânge mamei sale: „Vreau să renunţ! Comandantul meu s-a împuşcat în picior pentru a ieşi de aici”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit trupelor care au ajuns la granița rusă de lângă Harkov, după ce un grup de soldați a înregistrat un videoclip victorios al eforturilor lor de a-i împinge pe ruși înapoi la graniță și departe de capitala Kiev.

„Băieți din Harkov, batalionul 227, brigada 127 a apărării teritoriale ucrainene. Vă sunt foarte recunoscător, în numele tuturor ucrainenilor, în numele meu și al familiei mele. Recunoștința mea nu are limite… o treabă excelentă. Sunt foarte recunoscător tuturor luptătorilor ca voi. Totul va fi Ucraina. Glorie Ucrainei”, a spus el, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Herta Muller, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură, avertizează: „Cadavrele sunt lucru obişnuit pentru Putin. Trebuie pus la punct acum”