78 milioane de pasageri internaţionali. Vezi care este cel mai mare aeroport din lume

Dubai International Airport și-a păstrat anul trecut titlul de cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri internaționali, datorită extinderii activităților operatorilor aerieni și a numărului de rute, transmite Reuters.

01 feb. 2016, 09:18
78 milioane de pasageri internaţionali. Vezi care este cel mai mare aeroport din lume

În 2015, un număr de 78 milioane de pasageri internaționali au trecut prin Dubai International Airport, în creștere cu 10,7% față de 2014 (când s-au înregistrat 70,5 milioane de pasageri).

În decembrie, traficul a urcat cu 8,5%, la 7,05 milioane de persoane.

Majorarea traficului vine pe fondul adăugării a 12 noi destinații de pe aeroportul din Dubai, a extinderii activităților operatorilor aerieni Emirates și flydubai. De asemenea, companiile Air Canada, Eurowings (Germania) și China Southern au început să opereze în Dubai.

Potrivit Agerpres, datorită majorării numărului de turiști, Dubai International Airport a devenit în 2014 cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri internaționali, devansând aeroportul Heathrow (Londra), care a fost tranzitat anul trecut de 75 milioane de pasageri internaționali.