8 cauze surprinzătoare care te lasă fără energie

Din cauza stilului de viata rapid, multi oameni se simt epuizati, fara energie. Nu este neaparat vorba despre prea multe ore petrecute la birou si prea putine in pat, desi si aceste doua aspecte conteaza cand este vorba despre energie. Uneori este usor sa descoperi motivul pentru care ai ramas fara energie in mijlocul zile – spre exemplu noaptea petrecuta in club alaturi de prieteni – insa uneori cauza nu este atat de usor de depistat. 

27 ian. 2018, 10:50
8 cauze surprinzătoare care te lasă fără energie

Iata 8 cauze surprinzatoare care te lasa fara energie. Vrei sa te bucuri de mai multa vitalitate si, in acelasi timp, sa ai un corp sanatos si in forma. Afla mai multe despre Dieta Rina.

 1. Nu dormi suficient

Somnul nu inseamna doar odihna; in timp ce dormi in corp au loc o multime de alte procese, spre exemplu atunci organismul produce hormonul de crestere. Acesta joaca un rol important in mentinerea sanatatii muschilor si a oaselor. De asemenea, acest hormon influenteaza modul in care corpul colecteaza grasimea (in special in zona abdomenului) si raportul dintre colesterolul bun si cel rau. In plus, hormonul de crestere este esential pentru functionarea corespunzatoare a creierului. Daca nivelul sau in corp scade atunci te vei simti obosit, vei pierde din forta si rezistenta si te vei confrunta cu depresia. De vreme ce hormonul de crestere este secretat in primul rand in timpul somului, 7-8 ore de odihna in timpul noptii te va ajuta sa ramai in forma si sa ai un nivel energetic ridicat. 

2. Ai o dieta dezechilibrata

Cati nu considera zaharul drept cea mai buna modalitate de a creste nivelul de energie? Adevarul este insa ca pe termen lung zaharul produce exact rezultatul contrar. Toate produsele care se termina in oaza precum glucoza, sucroza, maltoza te lasa fara energie. In plus, exista o multime de studii care arata ca mancarea de tip fast food iti incetineste metabolismul. 

3. Nu bei suficienta apa

Multi oameni nu stiu cand epuizarea pe care o simt este rezultatul deshidratarii. Un pahar de apa ar putea fi ajutorul de care ai nevoie si nu zaharul (asa cum am scris mai sus). Bea suficienta apa incat sa nu-ti simti gura uscata de-a lungul unei zile. Si nu uita urmatoarea regula: urina ar trebui sa aiba culoarea galben deschis spre incolora. Daca este galben inchis sau mai stralucitoare inseamna ca este nevoie sa bei mai multa apa. 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.