8 gustari la care ar fi bine sa renunti daca vrei sa slabesti

Gustarea corecta te ajuta sa tii sub control apetitul, sa oferi un surplus energetic dupa un antrenament si, totodata, sa ii dai corpului nutrienti valorosi.

28 apr. 2022, 06:45
8 gustari la care ar fi bine sa renunti daca vrei sa slabesti

Iata 8 gustari la care ar fi bine sa renunti daca vrei sa slabesti. Incet, incet, oamenii incep sa devina obsedati de snack-uri. De ce obsedati? Pentru ca multi dintre ei consuma 600 de calorii proveniti din snack-uri, aproximativ o treime din consumul total de mancare. Iar un astfel de comportament dietetic poate peste cap orice efort de pierdere a kilogramelor in plus.

Top gustări care nu îngraşă şi au efect de somnifer. Ce poţi mânca înainte de culcare
Gustarea corecta te ajuta sa tii sub control apetitul, sa oferi un surplus energetic dupa un antrenament si, totodata, sa ii dai corpului nutrienti valorosi. Daca insa alegi snack-urile aflate pe piata nu vei face decat sa indopi organismul cu zahar si grasimi.

1. In loc de iaurt cu capsune alege iaurt grecesc cu felii proaspete de capsune
Unele sortimente de iaurt cu fructe contin aproape 30 grame de zahar per borcanel (echivalentul a trei prajituri Oreo). In plus, doar 12 grame din intregul continut al iaurtului provine din lapte, in vreme ce restul este zahar si aditivi cu gust de fructe. Potrivit unui studiu publicat in British Medical Journal, s-a descoperit ca mai putin zahar in dieta este asociat cu o pierderea unui kilogram in vreme ce consumul mare zahar are ca rezultat acumularea unui kilogram. Daca scopul tau este sa scapi surplusul de greutate, atunci ramai la iaurt grecesc pentru o dieta cu mai putin zahar si o doza buna de proteine sanatoase.

2. In loc de 500g de rontanele alege jumatate de kilogram de fistic sarat
Un pachet de rontanele contine 450 mg de sare – asa este aproape 20% din necesarul pentru o intreaga zi. In afara faptului ca aceste produse nu sunt bune pentru sanatatea inimii, excesul de sare iti provoaca disconfort. Insa alunele, fisticul si alte produse sarate de acelasi fel contin doar un sfert de sodiu comparativ cu rontanelele. Iar daca esti ingrijorat de grasimile din alune sau fistic nu ai de ce sa-ti faci ganduri negre: chiar daca fisticul are cu aproape 50 grame mai multe grasimi decat rontanelele, in acelasi timp, contin de doua ori mai multe proteine si de trei ori mai multe fibre, ceea ce inseamna ca nu iti va fi foame prea curand. In plus, potrivit unui studiu realizat de catre UCLA, persoanele care au adaugat in dieta lor alune sau fistic au pierdut mai multe kilograme comparativ cu cei care prefera un snack pe baza de rontanele.

Alimentele care te ajută să arzi calorii în timpul somnului. Acestea sunt gustările care te ajută să slăbeşti şi te ajută să dormi bine!
3. In loc de suc dietetic, alege apa minerala (carbogazoasa) cu felii de fructe
Multi oameni prefera bauturile carbogazoase dietetice atunci cand incearca sa „insele” foamea intre doua mese principale. Insa, indulcitorul artificial si acidul au o legatura directa cu acumularea de kilograme in plus. Se pare ca indulcitorii au un impact negativ asupra metabolismului si a abilitatii creierului de a regla apetitul. In cazul in care iti este doar sete, si nu foame, poti apela la apa minerala cu fructe naturale (portocale, capsune, lamai) care ofera si un plus de elemente nutritive organismului.

4. In loc de o sticla de smoothie din comert, un smoothie facut in casa
La o prima vedere, o sticla de smoothie ar putea parea alegerea potrivita pentru o gustarica. Insa, daca esti mai atent, vei observa ca o sticla contine 300 de calorii. O alegere mai potrivita este sa pregatesti propriul smoothie acasa pentru ca asa vei avea un control al caloriilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.