8 moduri surprinzătoare în care zahărul îţi afectează organismul

Se stie ca zaharul este unul dintre cei mai de temut dusmani ai siluetei si ai sanatatii, insa putina lume cunoaste modurile exacte in care acest aliment afecteaza organismul.

02 nov. 2014, 06:17
8 moduri surprinzătoare în care zahărul îţi afectează organismul

Iata cateva dintre modurile surprinzatoare in care zaharul ataca sanatatea, care te vor convinge ca este cazul sa tai sau sa reduci serios portiile de zahar din meniul tau zilnic!

1. Creste pofta de mancare

Zaharul nu te ingrasa doar pentru ca adauga numeroase calorii in greutate, dar si pentru ca stimuleaza apetitul alimentar, facandu-te sa mananci mai mult decat ai nevoie. Un studiu intreprins la Yale a descoperit faptul ca pofta de mancare creste in ruma consumului de zahar din cauza ca fructoza interfereaza cu hormonii responsabili pentru reglarea apetitului.

2. Afecteaza memoria

Zaharul patrunde pana in profunzimile activitatii creierului si se „joaca” atat cu atentia, concentrarea, cat si cu memoria ta.

3. Creste riscul de boli de inima

Consumul de zahar a inceput sa fie mai periculos pentru inima chiar si decat grasimile saturate, considerate a fi cele care afecteaza cel mai mult sanatatea cardiaca. Potrivit specialistilor, consumul frecvent si abuziv de zahar dubleaza riscul de boli de inima.

Citeşte continuarea pe ele.ro