8 paşi SIGURI să te laşi de fumat

A scapa de o dependenta nu e niciodata usor, indiferent de substanta. Nicio dependenta nu este complet chimica, asa ca este foarte important sa rupi legatura psihica de produsul respectiv.

29 iul. 2018, 04:09
8 paşi SIGURI să te laşi de fumat

Un ajutor poate fi si sprijinul din partea familiei si prietenilor, dar cel mai important lucru este determinarea ta si hotararea cu care ai luat aceasta decizie. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa depasesti dificultatie aparute in fiecare etapadi renuntarea la o substanta ce creeaza dependenta, cum e nicotina.

1. Stabileste-ti clar motivele principale pentru care renunti

Oamenii sunt diferiti, asa ca determina ce este cel mai important pentru tine. De exemplu: sanatatea copiilor sau bolile asociate fumatului. A avea o motivare puternica inca de la inceput te va ajuta sa nu renunti pe parcurs pentru a iti atinge scopul final.

2. Fixeaza o data exacta incepand cu care vei renunta defintiv

Aloca-ti cateva zile in care sa incepi sa raresti obiceiul pentru ca intreruperea sa nu fie asa brusca, dar nu mai mult de o saptamana. Asa, o vei amana la nesfarsit. Efectele lipsei de nicotina nu vor fi asa pronuntate daca timp de cateva zile scazi treptat numarul de tigari sau treci la unele din ce in ce mai slabe.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.