8 produse toxice pe care să nu le aduci acasă şi alternativele lor

Sunt o multime de produse pe care majoritatea oamenilor le foloseste si la care nimeni nu le ia in calcul ca ar fi toxice. Probabil ca le folosesc parintii tai si acum le utilizezi si tu. Insa multe dintre aceste produse sunt periculoase pentru sanatate – in special in prezent s-a descoperit ca sunt toxice. Iata 8 produse toxice pe care sa nu le aduci acasa si alternativele lor.

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 05:49
8 produse toxice pe care să nu le aduci acasă şi alternativele lor

Tigaile si tavile antiaderente

Poate ca le poti curata rapid de grasime insa la temperaturi intalte politetrafluoroetilena care face teflonul sa nu fie lipicios elibereaza gaze toxice care au fost legate de problemele reproductive, cancer si alte probleme de sanatate. Cel mai bine este sa optezi pentru otel inoxidabil, ori daca vrei neaparat tigai ori tavi antiaderente gateste la temperaturi mai scazute.

Recipiente din plastic

Cu totii stim cat de nocive sunt pentru mediu recipientele de plastic, mai ales daca doar le arunci la gunoi dupa folosire. Insa, de asemenea, contin substante chimice care ajung in apa pe care o bei din ele. Este vorba in special despre Bisphenol A (BPA), care dezechilibreaza din punct de vedere hormonal organismul. Tocmai de aceea este o idee buna sa foloseste pahare si recipiente din sticla.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.