8 semne că ai imunitatea scăzută

Ai observat și tu, probabil, că în timp ce unele persoane nu răcesc niciodată, altele o țin din răceală în răceală. Sistemul imunitar este cel care decide cât de rezistent ești în fața răcelilor și a gripelor. Află dacă organismul tău este pregătit să lupte cu virusurile și bacteriile.

21 oct. 2014, 09:55
8 semne că ai imunitatea scăzută

Ai multe kilograme în plus

Kilogramele în exces nu sunt periculoase doar pentru inimă, creier sau alte organe, ci și pentru sistemul tău imunitar. Oamenii supraponderali au cele mai grave forme de răceală, iar în cazul lor, riscul de complicații este mult mai mare. Excesul de greutate provoacă modificări hormonale și inflamații care împiedică sistemul imunitar să lupte cu infecțiile. 

Mănânci foarte multe dulciuri

Dulciurile nu îți dau peste cap doar silueta, ci și sistemul imunitar. Un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriție Clinică” a arătat că, după ce mănânci 100 de grame de zahăr pe zi, celulele albe nu mai sunt eficiente să ucidă bacterii pentru cinci ore.

Nu bei destulă apă

Organismul tău are nevoie de foarte multe lichide, pentru a elimina toxinele, de aceea medicii recomandă să consumi multe supe și ceaiuri, atunci când ești răcită. Cantitatea de apă necesară diferă de la o persoană la alta, dar atunci când bei suficiente lichide, urina are o culoare deschisă.

Răcești frecvent

În mod normal, un adult ar trebui să aibă între una și trei răceli pe sezon, care să nu dureze mai mult de 4 zile. Dacă observi că te îmbolnăvești mai des, înseamnă că sistemul tău imunitar este scăzut. Dormi mai mult, fă sport, mănâncă sănătos și vei vedea cum vei rezista mai bine în fața virozelor și gripelor.

Citeşte mai mult pe Unica.ro