8 SIMPTOME pe care nu trebuie să le ignori! Pot fi semnele timpurii ale CANCERULUI

Această boală, denumită ştiinţific „neoplasm", înseamnă în cele din urmă renunțare și despărțire de cel diagnosticat cu cancer, care de cele mai multe ori se dovedește a fi permanentă (în urma decesului acestuia). Lipsa unor tratamente care să sprijine speranța de vindecare fac din cancer a doua cauză de mortalitate în România şi în Europa.

RomaniaTV.net
18 feb. 2016, 10:19
8 SIMPTOME pe care nu trebuie să le ignori! Pot fi semnele timpurii ale CANCERULUI

În România 57 de oameni află, zilnic, că au cancer, țara noastră având incidenţa cea mai mare din Europa la trei forme de cancer: de plămân, de col uterin şi de creier.De obicei, persoanele de sex masculin evită să consulte medicul, cu toate că știu că diagnosticarea din timp a unei boli grave oferă o șansă în plus la vindecare.

Potrivit medicilor cercetători, bărbații ar putea trata din timp unele forme de cancer dacă ar reuși să identifice anumite simptome care impun consultul medical de urgență. Unele dintre aceste manifestări sunt mai vagi, iar altele specifice; de exemplu, durerea permanentă este un semn care ar trebui să vă trimită la medic.

Statisticile au arătat că pentru persoanele sub 34 de ani, cele mai comune tipuri de cancer sunt leucemia și cancerele sistemului nervos central. Pacienții de sex masculin de peste 65 de ani se confruntă, cel mai frecvent cu cancer de stomac, plămân, prostată, tract urinar și rect, în timp ce femeile cu vârsta peste 65 de ani prezintă un risc crescut de cancer de stomac, mamar, pulmonar și de col uterin.

Citeşte şi  5 alimente anticancer pe care să le introduci în dietă

Din păcate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt întotdeauna clare și deseori sunt confundate cu cele provocate de afecțiuni minore.

Iată câteva simptome care pot prevesti o formă de cancer, însă care prin banalitatea lor, sunt adesea ignorate:

1. Febră

Febra inexplicabilă poate fi un simptom care indică existența cancerului; la fel de bine ar putea fi și un semn de pneumonie sau alte boli infecțioase. Majoritatea formelor de cancer provoacă febră la un moment dat, inclusiv leucemia și limfomul. De obicei, febra apare după ce cancerul s-a extins de la organul afectat inițial și invadează alte părți ale corpului.

2. Scăderea în greutate

Scăderea nejustificată în greutate presupune stabilirea unei consultații la medicului de familie. Dacă o persoană pierde mai mult de 10% din greutatea corpului într-o perioadă scurtă de timp (câteva săptămâni) trebuie să consulte medicul pentru a depista cauza. Pe baza informațiilor obținute medicul va decide care sunt investigațiile necesare.

Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro