80.000 de prezervative colorate vor decora Centrul Pompidou din Paris

Peste 80.000 de prezervative colorate decorează etajele monumentalului Centre d'art et de culture Pompidou din Paris, cu ocazia unei instalaţii temporare, sculpturală şi sonoră, realizată de artistul irlandez Bryan McCormack. 

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 12:51
80.000 de prezervative colorate vor decora Centrul Pompidou din Paris

Lucrarea de artă, numită „Preservation is life – Les sons de ma vie”, va fi inaugurată cu ocazia dineului de gală oferit, la Centrul Pompidou, de Fundaţia AIDES, care luptă contra maladiei SIDA. Instalaţia va putea fi admirată până pe 5 decembrie.

Fiecare etaj este decorat cu mii de prezervative umflate şi fiecărui etaj îi corespunde o altă culoare: roz, verde, galben, roşu, violet şi albastru.

Artistul irlandez a declarat că: „Prezervativul este asociat cu maladia SIDA, contracepţia, cu sexualitatea şi cu religia. Adeseori este ascuns sau lumea nu vorbeşte despre el. Am dorit să îl privim într-un alt fel, cu lejeritate, într-o manieră neo-pop şi că toată lumea cunoaşte obiectul. Când este izolat, este foarte sexual. Dar atunci când este prezentat în zeci de mii de exemplare, publicul îşi pierde reperele”, informează Mediafax.

Spoturi luminoase sunt proiectate la fiecare nivel, iar la fiecare etaj răsună bătăile unei inimi, aparţinând unor persoane de vârste diferite. La primul etaj, decorat în roz, artistul a vrut ca vizitatorii să audă „bătăile foarte rapide ale fetusului”. La etajul următor este difuzată o înregistrare cu sunetele produse de bătăile inimii unui copil în vârstă de şapte ani. La cel de-al şaselea etaj, ultimul, sunetul produs de bătăile inimii artistului irlandez, în vârstă de 36 de ani, sunt acelea care îi întâmpină pe vizitatori.

Vizitatorii care trec prin faţa magazinului din Centrul Pompidou au posibilitatea de a cumpăra prezervative din plastic ce conţin autograful lui Bryan McCormack, la preţul de 17 euro bucata.


loading...