80 de elevi din Mehedinţi merg la şcoală cu un microbuz vechi şi fără licenţă VIDEO

80 de elevi din Mehedinţi sunt duşi la şcoală cu un microbuz vechi de mai bine de zece ani şi fără licenţă. Maşina a fost pusă la dispoziţia copiilor chiar de primar, după ce mai multe şcoli din judeţ au fost comasate.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 21:37
80 de elevi din Mehedinţi merg la şcoală cu un microbuz vechi şi fără licenţă VIDEO

Deşi are doar opt locuri, în microbuz urcă uneori chiar mai mult de 12 elevi. Mai mult, microbuzul nu are nici licenţă şi până şi şoferul susţine că nu mai prezintă siguranţă.

„Am ajuns în situaţia de a merge în pericol cu copiii, fiindcă aceste maşini nu mai prezintă prea mare siguranţă. Toată ziua reparăm la ele ca să le putem menţine în circulaţie”, a declarat şoferul de pe microbuz.

„Am apelat în aceşti ani la toate intituţiile care puteau să ne ajute în acest sens. Nu am primit ajutorul cuvenit”, a spus primarul din Prunişor, Nandi Covlea.

Reprezentanţii Inspectoarului Şcolar spun că ministerul le-a dat mult mai puţine maşini decât cele cerute. „Ar fi trebuit să primim 16 microbuze pentru a asigura un transport civilizat. Am primit şase microbuze, pe care le-am dat după criteriile perfect normale”, a explicat inspectorul şcolar general, Emil Mirică.

Singurii care nu circulă după criterii perfect normale sunt copiii.