80% din maşinile din România sunt asigurate cu poliţe RCA

Parcul auto naţional este asigurat prin intermediul poliţelor de răspundere civilă auto obligatorie în proporţie de 80%, a declarat, luni, preşedintele Directoratului UNIQA Asigurări, Florin Golovatic, care a prezentat datele unui studiu realizat în iulie de GfK România, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 14:15
80% din maşinile din România sunt asigurate cu poliţe RCA

Studiul arată că 55% din locuinţele din România nu sunt asigurate prin intermediul unei poliţe obligatorii sau facultative, iar asigurările de viaţă au o pondere de 21% din totalul subscrierilor la nivelul întregii pieţe.

Una din condiţiile aderării României la Uniunea Europeană a fost ca parcul auto naţional să fie asigurat RCA în proporţie de 90%. România este membru UE de la 1 ianuarie 2007.

Datele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor arată că, la finele anului 2010, numărul poliţelor RCA în vigoare se ridica la 3,72 milioane, din care 2,8 milioane poliţe încheiate pentru persoane fizice, reprezentând 75,29% din total.

Datele studiului GfK arată că 46% din populaţia României deţine o poliţă de asigurări generale (locuinţă sau auto), în creştere cu 14% faţă de 2010, pe fondul introducerii asigurărilor obligatorii de locuinţă şi creşterii numărului de posesori de autovehicule.

Acelaşi studiu arată că doar 19% din populaţia României deţine o poliţă de asigurări de persoane (viaţă, accidente şi sănătate) şi numai 12% din locuitorii ţării are o poliţă de asigurare de viaţă.