9 din 10 companii producătoare de bunuri de larg consum anticipează scumpiri în 2022. STUDIU

Companiile producătoare de bunuri de larg consum şi-au fixat ca principal obiectiv, în 2022, creşterea cifrei de afaceri, potrivit celui mai recent studiu Deloitte 2022 Consumer Products Industry Outlook. 90% dintre aceşti producători estimează că se vor confrunta cu majorări de costuri în acest an, pe fondul creşterii inflaţiei, iar opt din zece spun că această majorare se va reflecta în preţul la raft.
Oana Anghel
08 feb. 2022, 17:17
9 din 10 companii producătoare de bunuri de larg consum anticipează scumpiri în 2022. STUDIU

Scumpiri în 2022. Conform studiului realizat de compania Deloitte, nouă din zece companii participante la studiu sunt de părere că sincopele din lanţurile de aprovizionare reprezintă cea mai mare ameninţare pentru creştere, iar şase din zece spun că deficitul de forţă de muncă afectează deja perspectivele pentru acest an.

Studiul mai arată că 90% dintre companiile producătoare de bunuri de consum estimează că se vor confrunta cu majorări de costuri în 2022, pe fondul creşterii inflaţiei, iar opt din zece spun că aceste majorări se vor reflecta în preţurile produselor comercializate.

Scumpiri în 2022. Preţuri majorate, cerere neafectată de majorări

Doar jumătate (54%) dintre respondenţi cred că preţurile pot fi majorate fără a afecta cererea din partea consumatorilor, sugerând că unii dintre ei nu vor putea sau nu vor fi dispuşi să plătească mai mult pentru aceleaşi produse.

Citeste si Sondaj CURS: Românii sunt mai speriaţi de creşterea preţurilor decât de război sau Omicron

În prezent, inflaţia este un fenomen cu care se confruntă toate economiile lumii, inclusiv cea europeană, iar în industria bunurilor de consum, direct responsabilă pentru preţurile finale plătite de consumatori, fenomenul este cel mai vizibil. În România, companiile din domeniu beneficiază însă de o cerere ridicată din partea populaţiei”, spune Raluca Bâldea, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, şi Liderul industriei de retail şi bunuri de larg consum.

Analiza Deloitte arată că pentru menţinerea sau sporirea încrederii consumatorilor şi a celorlalţi colaboratori, companiile producătoare de bunuri de larg consum intenţionează să acţioneze pe trei direcţii – îmbunătăţirea transparenţei, intensificarea digitalizării şi modernizarea relaţiilor de muncă.

Companiile simt că pierd încrederea consumatorilor atunci când nu sunt deschise şi transparente (90%), când nu întrunesc aşteptările cu privire la protecţia mediului, implicare socială şi guvernanţă –ESG – (84%), când lipsa de personal afectează calitatea produselor (79%) sau când preţurile cresc nejustificat de mult (76%).

Citeste si Scumpiri în lanț la alimentele de bază! Președintele Rompan: „Trebuie să aduci bani de undeva, altfel faliment scrie pe tine”

În final, studiul prezintă şi cinci idei care ar putea schimba industria în următorii zece ani. Acestea sunt creşterea vânzărilor de bunuri digitale, automatizarea cumpărăturilor recurente, digitalizarea ambientală, fabrica de proximitate şi viziunea post-consum, conform căreia consumatorii vor lua mai multe decizii de cumpărare bazate pe durabilitate, din considerente de mediu şi/sau de protejare a resurselor ori din cauza preţurilor în creştere.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Clădirea unică din România construită de Arsenie Boca. Se află într-un loc special, unde puțini știu să ajungă
Capital.ro
Dezvăluire BOMBĂ despre Traian Băsescu. Ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
Maria Constantin, cu sânii la vedere în public. Le-a tăiat respirația tuturor cu bustul generos
DailyBusiness
Șoferii scapă de statul la cozi! Anunțul făcut astăzi de Ministerul de Interne
Adevarul
Câți bani au luat Bettyshor și Roxana ca să fie bătute măr de un bărbat. Reacțiile presei internaționale
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Mare atenție când cumperi cartofi!. Diferențele sunt uriașe și te poți păcăli
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Un val de aer tropical a pătruns în România: Meteorologii ANM anunță temperaturi de peste 33 de grade Celsius în anumite regiuni din țară, furtuni și grindină
Capital.ro
Anunț pentru toți românii care au permis de conducere. Noua regulă se aplică începând cu luna iunie
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Răsturnare de situație privind creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Ce se întâmplă de la 1 septembrie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'