9 secrete greceşti ca să traieşti mult şi bine

Grecii sunt renumiti pentru stilul lor de viata. Modernismul si antichitatea se imbina perfect in cultura grecilor, iar intelepciunea lor ar putea fi imprumutata si de restul popoarelor pentru aborda in stil de viata sanatos.

RomaniaTV.net
08 dec. 2018, 18:45
9 secrete greceşti ca să traieşti mult şi bine

Iata ce poti invata de la greci pentru a fi longeviv, sanatos si fericit.

1. Dieta mediteraneana
Aceasta dieta este bogata in legume, masline, grasimi sanatoase, peste, cereale integrale si vin (cu moderatie). Toate acestea contribuie la o scadere a incidentei bolilor cardiovasculare, obezitatii, cancerului si chiar a Alzheimerului.

2. Siesta
Grecii cred cu tarie ca somnul de dupa-amiaza este sfant. Vei vedea ca in unele orase toate firmele isi inceteaza activitatea la pranz pentru siesta si se deschid din nou in jurul ore 17:00. “Somnul de dupa-amiaza este o adaptare la climatul cald al Greciei. Siesta este un obicei placut care, practic, dubleaza ziua. Oamenii isi incep din nou activitatea dupa ora 17:00 si o prelungesc pana la orele 23:00-24:00. E un obicei foarte des intalnit in Grecia”, a explicat  Dimitrios Trichopoulos, cercetator de origine greaca de la Harvard School of Public Health.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.