9 trucuri pentru bucle perfecte, ca la salon

Persoanele cu bucle naturale știu cât este de greu să le întreții și să le dai un aspect îngrijit ca la salon. De cele mai multe ori, acestea apelează la ajutor profesional, pentru ocazii speciale, atunci când părul pare mai răzvrătit ca niciodată.

RomaniaTV.net
18 oct. 2016, 13:32
9 trucuri pentru bucle perfecte, ca la salon

1. Spălarea

Șamponarea părului ajută la eliminarea excesului de ulei și a sebumului. Spală pletele mai des decât o fac prietenele tale cu păr drept. Astfel, eviți uscarea lui și deshidratarea, care duc la electrizare.

2. Menține-l hidratat

Pentru a menține părul hidratat, aplică o mască de păr înainte de baie, iar aburul de la duș va face restul. De asemenea, aplică un balsam după fiecare șamponare, asta va ajuta firele să fie mai mătăsoase. Este vital să îți menții părul hidratat tot timpul, deoarece se poate usca din cauza apei, a aerului și a căldurii din casă.

3. Cum piepteni buclele?

Periajul părului uscat este periculos pentru bucle. Firele fragile se potrupe cu ușurință. Încercă să îl descurci doar atunci când balsamul sau masca de păr sunt încă pe păr. Cele mai bune moduri de descâlcire sunt folosirea degetele sau a unui pieptene cu dinți rari. Acest lucru va menține buclele intacte pentru o perioadă lungă de timp.

4. Uscarea corectă

Pentru a usca buclele utilizează un feon, învărte șuvițele pe deget și treci cu jetul de aer cald o singură dată peste fiecare dintre ele. Acest lucru îți garatează bucle de durată, frumos aranjate.

Citeşte şi  Ce să faci pentru ca buclele tale să reziste

5. Nu folosi prosop normal

Prosoapele normale pot fi dure cu părul tău și pot duce la despicarea vârfurilor. Înlocuiește prosopul cu un tricou de bumbac moale pentru a preveni încurcarea firelor.

6. Față de pernă moale

Fața de pernă poate face diferența dintre o zi în care părul nu se așează deloc și una în care ești extrem de mulțumită de cum arată podoaba ta capilară. Încearcă lenjeria din satin sau din mătase în locul celei din bumbac pentru a preveni încurcarea părului în timpul somnului.

7. Exerciții fizice

Pentru a păstra buclele hidratate în timp ce faci sport, aplică o cantitate mică de balsam și prinde părul într-un coc. În timpul antrenamentului, scalpul se va încălzi și această căldură va ajuta la blocarea umidității în firele de păr.

8. Textură

Când vine vorba de păr, vorbim nu doar de culoare, ci și de textură. Aplică ulei de păr sau puțină ceară pentru a adăuga textură buclelor.

9. Bucle naturale dimineața

Pentru a avea bucle naturale dimineața, înfășoară părul pe o panglică înainte de a merge la culcare. Vei iubi modul în care arată părul când te trezești.

4 tendințe de culori de păr care se poartă acum