97 de kilometri de piste de biciclete vor fi amenajate în Bucureşti

Primăria Capitalei va amenaja 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, dar și puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete și mijloacele de transport în comun. Valoarea investiției este de 9,8 milioane euro, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni, sumele fiind acordate de la bugetul Guvernului.

04 sept. 2014, 18:03
97 de kilometri de piste de biciclete vor fi amenajate în Bucureşti

Proiectul a fost adoptat prin vot în Consiliul General al Municipiului București joi, 4 septembrie 2014.

Primăria Capitalei vrea să reducă traficul auto în centrul orașului prin introducerea unui sistem de transport cu bicicleta. Potrivit hotărârii adoptate joi de Consiliul General al Municipiului București, „Primăria Municipiului București și-a propus a realiza o rețea mai extinsă a pistelor de bicicletă care să asigure condiții de circulație fluente și sigure pentru bicicliști, estimându-se că prin realizarea acestiea, va crește numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto”, notează b365.ro.

Potrivit documentului, vor fi amenajate piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, cu o lungime totală de 97 kilometri. Fiecare pistă unidirecțională va avea o lățime de un metru. De asemenea, vor fi deschise și 18 centre de deservire-închiriere și un centru de monitorizare-coordonare. În plus, Primăria Capitalei va mai amenaja și 78 de parcări publice pentru biciclete private.

CITEŞTE ŞI Parcări noi, cu TIMP LIMITAT, în centrul Capitalei. Şoferii nu vor putea parca mai mult de două ore

Municipalitatea va reconfigura mai multe artere de circulație pentru realizarea noilor piste și va amenaja mai multe „puncte intermodale care să asigure accesul către stațiile de transport public atât a pietonilor cât și a bicicliștilor”.

Valoarea totală a investiției este de 9,8 milioane euro cu TVA, banii fiind alocați de la Guvernul României, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.