99 de români, confirmaţi cu coronavirus în Austria. Niciunul nu a fost spitalizat

Ministerul Afacerilor Externe a precizat marţi faptul că în urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Viena, autorităţile au informat că 99 de cetăţeni români au fost confirmaţi cu coronavirus. De asemenea, MAE a menţionat faptul că niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 14:38
99 de români, confirmaţi cu coronavirus în Austria. Niciunul nu a fost spitalizat

MAE s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă la data de 1 iulie, referitoare la identificarea unui focar de coronavirus în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate.

Citeşte şi: Paralela 45: Autorităţile greceşti au anunţat că turiştii fără QR Code vor fi amendaţi. Kulata, singurul punct de frontieră deschis

Reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare. Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, arată sursa citată.