Leucuţă: 99% din cei care au intrat în insolvenţă s-au îmbogăţit enorm prin furtul de la creditori

Noul Cod al insolvenţei nu va trimite nicio firmă serioasă în faliment şi nu se vor pierde sute de mii de locuri de muncă, scrie Valeriu Leucuţă în Ziarul Financiar. Potrivit aceleiaşi surse, 99% din cei care au intrat în insolvenţă s-au îmbogăţit enormprin neplata creditelor, după ce au intrat în insolvenţă.

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 08:00
Leucuţă: 99% din cei care au intrat în insolvenţă s-au îmbogăţit enorm prin furtul de la creditori

„Noul Cod al insolventei nu va trimite nicio firmă serioasă-n faliment  şi nu se vor pierde sute de mii de locuri de muncă – aşa cum se afirmă mincinos în mass-media! 99 % din cei care au intrat în insolvenţă nu sunt nişte MIELUŞEI care trebuie ajutaţi de stat, ci s-au îmbogăţit enorm furând de la creditori după ce au intrat în insolvenţăCei ce au intrat în ultimii 5 ani în insolvenţă au fraudat de fapt sistemul. Ei sunt prezentaţi pe TV şi ziare zilnic ca niste „sărmani“ ce trebuie ajutaţi să se reabiliteze… Nici vorbă! Ei nu au intrat în insolvenţă pentru  a se reabilita, ci pentru a fura. Ei sunt nişte oameni bogaţi care au furat băncile şi nu au achitat marfa luată de la furnizori tradiţionali”, scrie Valeriu Leucuţă.

Citeşte şi Ponta: Încasările la buget vor creşte considerabil după ce va intra în vigoare Codul Insolvenţei

Valeriu Leucuţă afirmă că statul pierde 10 miliarde de euro din neincasarea datoriilor de la firmele intrate în insolvenţă, în timp ce băncile ar avea de recuperat circa 4 miliarde de euro, iar noul Cod al insolvenţei, deşi contestat de mulţi, este insuficient şi trebuie completat.

„Dl Ponta trebuie de urgenţă să mai dea o ordonanţă, după ordonanţa de guvern pentru modificarea Codului insolvenţei, prin care să impună ca toate firmele aflate acum în insolvenţă sau în faliment să-şi achite în două luni absolut toate datoriile: la stat, la bănci şi la firme creditoare. Dacă nu achită toate datoriile să fie arestaţi urgent patronii firmelor  în insolvenţă”, mai afirmă Valeriu Leucuţă.

Valeriu Leucuţă este proprietarul companiei SC Cable SRL din Oradea, care se ocupă cu importul de cablu de fibră optică, cu afaceri de 25 mil. lei în 2012.

Citeşte şi Corin Creţu: Miza Codului Insolvenţei este aceea ca şmecherii să nu mai continue să facă şmecherii