Bizar: Povestea femeii care până la 24 de ani a crezut că a fost crescută de un RINOCER şi o STICLĂ FOTO

Cu toate că viaţa poate fi de multe ori confuză pentru copii, lui Kathryn Hewardine i se părea normal ca mama ei să semene cu un rinocer, iar tatăl să aibă tot timpul capul băgat într-o sticlă. Inedit este faptul că ea a avut nevoie de 24 de ani pentru a descoperi că suferă de o condiţie bizară, iar creierul îi joacă feste. Astfel, ea a fost diagnosticată cu prosopagnozie şi dislexie, boli care au făcut-o să trăiască în propria sa lume, în care, şi astăzi, evadează din când în când.

27 sept. 2013, 18:13

Până acum doi ani, Kathryn Hewardine, o tânără de 26 de ani din Marea Britanie, nu a ştiu că suferă de o boală destul de frecventă, pe care o persoană din 50 o are, printre care şi Brad Pitt, numită prosopagnozie, care îi face pe pacienţi să aibă probleme în recunoaşterea feţei, potrivit The Sun.

Citeşte şi Şocant: Povestea BĂRBATULUI care aude oamenii vorbind, ÎNAINTE să realizeze mişcarea BUZELOR

Ea a descoperit că realitatea este alta în momentul în care a mers la un control oftamologic care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna.

Am văzut un semn într-un cabinet de oftamologie despre scrisul de mână şi citit. De fiecare dată când încercam să citesc o carte, literele începeau să danseze pe foaie, fără să înţeleg  ce se petrece. Un prieten mi-a spus că o pereche de ochelari cu lentile colorate putea să mă ajute cu dislexia, aşa că am vrut să încerc. Dar atunci când am început să vorbesc cu doctorul, el şi-a dat seama că şi alte lucruri nu sunt în ordine. A văzut o tăietură pe braţ şi m-a întrebat dacă mă lovesc de lucruri. După ce i-am răspuns, m-a pus să îi explic ceea ce văd. Astfel, am zis că îi văd ochii, faţa şi nasul, înainte să adaug că are solzi şi limba despicată. Mai mult, am menţionat că mama este un rinocer. El a fost şocat, dar i-am explicat că mereu a fost un rinocer, în timp ce eu eram un monstru al mlaştinii. Tata mereu a avut capul într-o sticlă, iar doica mea era un urs koala drăguţ„, a explicat femeia care spune că şi-a ales această identitate după ce a văzut un film de groază.

Tânăra a adăugat că ani de zile ea a recunoscut oamenii după alte criterii faţă de faţă, cum ar fi culoarea părului sau vocea distinctă. Mai mult, ea a avut un şoc atunci când a văzut cum faţa mamei sale pentru prima oară.

Citeşte şi O BUNICĂ aventurieră a trăit COŞMARUL vieţii sale, în timpul unei călătorii cu scop nobil

În prezent, ea lucrează într-un supermarket şi are o pereche de ochelari speciali, cu lentile verzi, care o ajută să vadă feţele clienţilor. În acelaşi timp, ea recunoaşte că atunci când se plictiseşte de lumea din afară, ea îşi dă jos ochelarii şi trăieşte în propria lume, plină de culoare şi personaje ciudate, datorită creierului ei care îi joacă feste şi distorsionează realitatea.

Este chiar amuzant uneori. Pot să văd culori şi forme atât de frumoase pe care alţii nu le pot vedea. Doar îmi dau ochelarii jos şi sunt în lumea mera. Lumea de afară poate să fie înfricoşătoare. Imaginează-ţi că eşti orb toată viaţa şi apoi poţi să vezi. Aşa am păţit eu. Este greu de suportat„, a adăugat femeia, care recunoaşte că pe fiul ei îl vede ca o broscuţă.