Ponta: Voiculescu trebuie să aibă prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă şi irevocabilă

Preşedintele PSD, primul-ministru Victor Ponta, a declarat sâmbătă că nu poate comenta decizia instanţei în privinţa lui Dan Voiculescu, însă acesta trebuie să beneficieze, ca oricare alt cetăţean, de prezumţia de nevinovăţie până când nu e condamnat definitiv şi irevocabil. Declaraţia lui Victor Ponta vine după ce Crin Antonescu, preşedintele PNL şi copreşedinte USL, declarase, pe acelaşi subiect, că "condamnarea vinovaţilor trebuie să ne bucure".
Romania TV
28 sept. 2013, 17:35
Ponta: Voiculescu trebuie să aibă prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă şi irevocabilă

„Cred că orice om din această ţară, inclusiv domnul Voiculescu şi oricine altcineva, trebuie să se bucure de ceea ce scrie în Constituţie şi anume că o persoană e considerată nevinovată până când nu a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru încălcarea legii”, a afirmat premierul.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca în viitor să nu mai fie politizate ca până acum cazurile judiciare în care sunt implicaţi politicieni.

„În al doilea rând, vreau şi cred şi îmi doresc foarte mult ca în viitor să nu mai folosim cazurile judiciare, când cineva are un proces în instanţă, în scop politic. Adică dacă e prieten, zicem că e nevinovat şi trebuie achitat, dacă e adversar, zicem că e vinovat şi neapărat trebuie condamnat. Sau e presiune asupra justiţiei dacă spunem că e nevinovat, dar nu e presiune când trebuie condamnat. Cred că şi acest caz, ca şi multe altele de altfel, au fost mult prea politizate în dezbaterea publică, în mass-media, de oamenii politici. Cred şi că un semn de maturizare a societăţii româneşti va fi când vom mai vorbi mai puţin sau chiar deloc şi vom politiza cât mai puţin cazurile în care un om politic are şi procese în instanţă”, a spus primul-ministru.

El a subliniat şi că nu cunoaşte cazul în care e implicat Dan Voiculescu şi că nu poate comenta în această privinţă având în vedere calitatea sa de şef al Guvernului.

„În rest, despre cazul respectiv nici nu ştiu detalii şi nici nu ar trebui să ştiu şi oricum nu îl pot comenta ca prim-ministru”, a menţionat Victor Ponta.

Totodată, premierul a mai arătat că în privinţa respectării prezumţiei de nevinovăţie şi a folosirii cazurilor judiciare în bătăliile politice s-a mers într-o direcţie greşită în România, având în vedere scandalurile din ultimii opt-nouă ani, iar el va face toate eforturile pentru a întări această idee în spaţiul public.

„Mi-aş dori foarte mult ca în viitor, după atâţia ani, după opt-nouă ani de scandaluri şi de mers într-o direcţie greşită, să mergem în cele două direcţii bune, aceea de a nu considera pe nimeni vinovat până nu e o hotărâre definitivă şi irevocabilă şi de a nu mai folosi în bătălia politică cazurile judiciare şi din partea mea voi face toate eforturile să întăresc această idee”, a mai spus primul-ministru.

Spynews
El este Robert, tânărul care a murit înecat în Olt. Și-a găsit sfârșitul la 21 de ani / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Rușii canibali care au mâncat 30 de oameni. Mulțimi de rămășite umane s-au găsit în frigiderul lor
Capital.ro
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Horoscop duminică, 16 iunie 2024: Vărsătorii vor avea întâlniri interesante
Spynews
Lidia Buble, mereu atentă la felul în care arată! Cântăreața știe când și cum să se răsfețe și întotdeuna se pune pe primul loc / PAPARAZZI
Evz.ro
Traian Băsescu și relația cu Elena Udrea. Dezvăluiri incendiare
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
StirileBZI
Se interzic telefoanele mobile! Unde exact se aplică în România
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Deținuți cu legături teroriste iau ostatici gardieni într-un centru de detenție din Rostov, Rusia
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?