Revolte la Moscova. Mii de ruşi s-au ridicat împotriva imigranţilor, după uciderea unui tânăr VIDEO

Mii de persoane au participat duminică la revolte în sudul Moscovei, în semn de protest faţă de uciderea unui tânăr rus, săptămâna aceasta, de către un bărbat care nu este de origine slavă şi care a reuşit să fugă, potrivit unui fotograf AFP.
Romania TV
13 oct. 2013, 19:16
Revolte la Moscova. Mii de ruşi s-au ridicat împotriva imigranţilor, după uciderea unui tânăr VIDEO

Participanţii la revolte, majoritatea tineri, au spart intrarea în centrul comercial Biriuza din cartierul Biriuliovo, în sudul capitalei ruse, au bătut paznici şi au spart ferestre şi vitrine, după care au încercat să incendieze clădirea, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Mulţimea a spart ulterior intrarea unui depozit de legume vecin, unde muncesc numeroşi imigranţi, pe care locuitorii îi acuză că sunt responsabili de nivelul de infracţionalitate foarte ridicat în acest sector, a constatat un forograf AFP. „Rusia, ruşilor”, scandau protestatarii.

Ei au spart geamurile şi farurile unui camion parcat pe terenul depozitului, după care au început să se disperseze. Cel mult 50 de protestatari se aflau în continuare la faţa locului până spre ora 16.00 GMT (19.00, ora României), potrivit unui fotograf AFP.

Zece vehicule aparţinând forţelor speciale de poliţie au fost trimise la faţa locului, mai mulţi participanţi la revolte au fost arestaţi, iar alţii au încercat să se opună arestării, aruncând cu sticle goale în direcţia poliţiştilor, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Potrivit unor martori, naţionalişti radicali se aflau printre participanţii la revolte, a adăugat postul.

O anchetă pentru „huliganism” a fost deschisă în urma acestor revolte, a declarat poliţia din Moscova, care a anunţat şapte reţineri.

La început, aproximativ 200 de persoane s-au adunat în apropiere de centrul Biriuza, pentru a protesta faţă de uciderea lui Egor Şcerbakov, în vârstă de 25 de ani, înjunghiat joi în faţa logodnicei sale. Însă reuniunea a degenerat.

Criminalul, care a reuşit să fugă, ar fi un bărbat originar din Asia Centrală sau Caucaz, potrivit unor imagini înregistrate de o cameră de supraveghere video.

Locuitorii afirmă că convinşi că este vorba despre un imigrant ilegal şi îndeamnă autorităţile să consolideze lupta împotriva imigraţiei clandestine la Moscova.

O anchetă penală pentru crimă a fost deschisă, poliţia propunând o recompensă în valoare de un milion de ruble (aproximativ 22.800 de euro) celui care va ajuta la arestarea presupusului criminal, potrivit unei purtătoare de cuvânt a forţelor de ordine locale, citate de agenţia publică Itar-Tass.

„Vor fi luate toate măsurile pentru arestarea criminalului (…), cei mai buni anchetatori se vor ocupa de acest caz”, a oferit asigurări un reprezentant al poliţiei în acest district, Aleksandr Polovinko, care s-a dus la locul unde s-au petrecut aceste revolte.

Însă locuitori reuniţi în apropierea centrului comercial au acuzat poliţia că nu adoptă măsuri suficiente în vederea prevenirii crimelor comise de către persoane originare din alte ţări şi au îndemnat la interzicerea accesului imigranţilor în Moscova.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale a fost principala temă de campanie a candidaţilor în alegerile pentru Primăria Moscovei, iar odată cu apropierea acestui scrutin, care s-a desfăşurat pe 8 septembrie, au fost efectuate raiduri multiple împotriva persoanelor aflate în această situaţie.

Rusia, care se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă din cauza unei grave crize demografice, găzduieşte milioane de imigranţi, provenind din ţări asiatice sau foste republici sovietice.

Aceşti imigranţi muncesc în general la negru, în ateliere de confecţii sau pe şantiere şi pieţe din Moscova, dar şi din alte oraşe ruse importante. Ei trăiesc în condiţii foarte dificile.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Gestul care te poate lăsa fără permis. Mulți șoferi încalcă această regulă
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord și Vietnamul în curând
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?