Helpouts: Google lansează un serviciu de consiliere privind viaţa cotidiană

Gigantul internet Google a lansat marţi un serviciu de asistenţă online ce le permite internauţilor să primească sfaturi specializate cu privire la unele probleme precum pierderea în greutate, virusuri informatice sau bricolaj.

06 nov. 2013, 08:17
Helpouts: Google lansează un serviciu de consiliere privind viaţa cotidiană

„Ce spuneţi dacă un simplu clic vă permite să obţineţi asistenţă privind un virus informatic, o informaţie sau o temă şcolară?„, a menţionat pe un blog un responsabil al grupului american, Udi Manber, anunţând lansarea acestui serviciu numit Helpouts, scrie Agerpres.

Această nouă platformă online se concentrează în prezent pe artă şi muzică, informatică, educaţie, frumuseţe sau grădinărit. „Acesta nu este decât începutul. Începem la scară mică şi în alte domenii”, a declarat Manber.

Gratuite sau depăşind chiar suma de 250 de dolari, aceste servicii pot în special să ajute persoane care doresc să practice yoga sau să înveţe limba franceză, de exemplu, punând în contact persoane specializate cu amatori. Potrivit Google, companii ca Sephora, Weight Watchers sau Rosetta Stone vor acorda consiliere pentru acest nou serviciu.