Pandurii, surclasată în Liga Europa. A pierdut cu 1-4 la Dnepr

Dnepr Dnepropetrovsk a învins pe Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 4-1 (1-0), joi seara, la Dnepropetrovsk, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League la fotbal.

28 nov. 2013, 18:14
Pandurii, surclasată în Liga Europa. A pierdut cu 1-4 la Dnepr

Cu o formaţie decimată de absenţe (Unguruşan, Erico, Anton, Nicoară, Matulevicius, Predescu sau Rubio), Pandurii a făcut un joc modest şi a pierdut clar, golurile gazdelor fiind marcate de Nikola Kalinic (12), Roman Zozulia (56), Evgheni Şahov (86) şi Serghei Kravcenko (89), în timp ce golul de onoare al echipei noastre a fost semnat de Eric De Oliveira (70 – penalty).

Potrivit Agerpres, pe o ninsoare insistentă, Pandurii şi-a creat prima situaţie notabilă, prin  muntenegreanul Adrovic, care a fost însă blocat bine de portarul Boiko (5).

Dnepr a luat jocul pe cont propriu şi s-a impus în primul rând fizic în faţa gorjenilor, ratând ocazie după ocazie. Mandziuk (9) a reluat cu capul puţin peste poartă, Mingote a apărat şutul lui Kobahidze (10), iar apoi croatul Nikola Kalinic a deschis scorul cu un şut fără speranţe din careu, după o minge venită de la Zozulia (12): 1-0.

Mingote s-a remarcat din nou în faţa lui Zozulia (17), iar apoi Kalinic a reluat cu capul pe lângă poartă (21).

Vicecampioana a avut o ocazie bună de gol prin Adrovic, în min. 24, dar lovitura de cap a muntenegreanului a fosr deviată pe lângă buturile părăsite de portarul Boiko.

Până la pauză, Dnepr a mai avut ocazii mari prin Kravcenko (33), Zozulia (36), dar Mingote s-a opus providenţial, şi din nou Kravcenko (45+1), care a reluat peste poartă.

Repriza a doua a început cu o ocazie mare ratată de georgianul Kobahidze (48), care a tras pe lângă poartă din situaţie de singur cu Mingote. Zozulia a majorat avantajul gazdelor în min. 56, după ce a scăpat singur cu portarul portughez: 2-0.

Mingote a avut o intervenţie inspirată în min. 68 în faţa lui Şahov.

Pandurii a reuşit să reducă din diferenţă în min. 70, prin Eric De Oliveira, dintr-un penalty acordat destul de uşor de arbitru în urma unui duel între Svatok şi Adrovic: 2-1.

Vicecampioana nu a reuşit să profite de momentul bun, dar pe final Zozulia a fost iar aproape de gol (85), însă cel care a marcat a fost Evgheni Şahov (86): 3-1. Gorjenii au căzut total în ultimele minute, iar Serghei Kravcenko a marcat şi el cu un şut de la marginea careului (89): 4-1.

Pandurii se află pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct, dar are şansa de a obţine prima sa victorie şi locul 3 la final, dacă va învinge pe Pacos de Ferreira, în data de 12 decembrie, la Cluj, în ultima etapă.

Legat de meciul din Ucraina, merită menţionat debutul absolut al tânărului Piţian (18 ani).

Dnepr Dnepropetrovsk – Pandurii Tg. Jiu 4-1 (1-0)

Au marcat: Nikola Kalinic (12), Roman Zozulia (56), Evgheni Şahov (86), Serghei Kravcenko (89), respectiv Eric De Oliveira (70 – penalty).

Dnepr – Pandurii 4-1 (FINAL)

Min. 89 GOL Dnepr, 4-1! Kravcenko este autorul golului.

Min. 86 GOL Dnepr, 3-1! Şahov l-a învins pe Mingote, cu un şut la colţul lung.

Min. 70 GOL Pandurii, 2-1! Eric a marcat, din lovitură de la 11 metri.

Min. 56 GOL Dnepr, 2-0! Zozulia a înscris în poarta goală, după ce l-a depăşit şi pe Mingote.

Min. 12 GOL Dnepr! Kalinic a şutat din vole, sub transversală!

Componenţa formaţiilor:

Dnepr: Denis Boiko – Denis Kulakov, Vitali Mandziuk (căpitan), Evgheni Ceberiaciko, Alexandru Vlad – Serghei Kravcenko, Serghei Politilo – Bruno Gama, Nikola Kalinic, Aleksandr Kobahidze – Roman Zozulia. Antrenor: Juande Ramos.

Pandurii: Pedro Mingote – Marian Pleaşcă, Paraskevas Christou (căpitan), Ionuţ Rada II, Marko Momcilovic – Nicandro Breeveld, Călin Cristea – Alin Buleică, Eric De Oliveira, Alexandru Ciucur – Admir Adrovic. Antrenor: Cristian Pustai.

Cu doar un punct după patru etape în grupa E a Ligii Europa şi fără nicio şansă de calificare în primăvara europeană, Pandurii Târgu Jiu pare să fi pus cruce ultimelor două partide, mai ales că echipa mai are de jucat cinci meciuri în Liga I în acest an.

Nu mai puţin de şase jucători importanţi îi lipsesc lui Cristi Pustai pentru meciul din această seară, de la Dnepr Dnepropetrovsk (ora 22.05). De altfel, pentru a completa foaia de joc, antrenorul gorjenilor a convocat doi copii de la formaţia de juniori republicani A, Andrei Piţan şi Bogdan Dănăricu.

Marile absenţe sunt cele ale lui Paul Anton şi Erico, ambii suspendaţi, Matulevicius, Unguruşan, Nicoară şi Mamele – accidentaţi.

Meciul Dnepr – Pandurii va fi condus de cipriotul Leontios Trattou, care a mai arbitrat-o pe Dinamo Bucureşti cu formaţia croată Vartek Varazdin (2-2 în Capitală), pe 28 iulie 2011, în turul III preliminar al Europa League, dar şi naţionala de tineret U-21, în deplasare, cu Bosnia-Herţegovina (1-1), în data de 5 septembrie 2008, în preliminariile Campionatului European din 2009.

În clasamentul grupei, Fiorentina ocupă primul loc, cu 12 puncte, urmată de Dnepr Dnepropetrovsk, 9 p, Pandurii, 1 p, Pacos de Ferreira, 1 p.