Concursul Internaţional „George Enescu” se va desfăşura în perioada 8 – 27 septembrie, în Bucureşti

Concursul Internaţional "George Enescu" - secţiunile Violoncel, Compoziţie, Vioară şi Pian - se va desfăşura în perioada 8 - 27 septembrie, în Capitală, şi este deschis tuturor participanţilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 august 1980.
Alina Costache
10 feb. 2014, 12:43
Concursul Internaţional

Concursul Internaţional „George Enescu” este un eveniment care se desfăşoară în cadrul Festivalului „George Enescu”, potrivit Mediafax.

Pentru înscrierea la concurs, candidaţii trebuie să trimită până la data de 1 iulie (data poştei) următoarele documente: o copie a certificatului de naştere, curriculum vitae, două fotografii recente color (6 cm x 9 cm), o recomandare a unui profesor cunoscut, buletinul de înscriere completat cu programul definitiv şi confirmarea achitării taxei de participare. Documentele trebuie să fie trimise pe adresa Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 8, et. 2, sector 1, 010073, Bucureşti sau prin e-mail la [email protected], cu menţiunea „Pentru Concursul Internaţional George Enescu”. Fiecare candidat va primi confirmarea sau refuzul până la data de 1 august.

Taxa de participare la Concursul Internaţional de pian, vioară şi violoncel „George Enescu” este de 100 de euro. Pentru concursul de compoziţie, taxa de participare este de 50 de euro/ lucrare.

Juriul decide câştigătorii pentru fiecare secţiune a concursului şi îşi rezervă dreptul de a nu acorda premii, deciziile acestuia fiind definitive. În caz de paritate de opinii, decizia preşedintelui este hotărâtoare.

Premiul I se numeşte marele premiu al Concursului Internaţional „George Enescu. Valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional „George Enescu” ediţia 2014 este: premiul I – 15.000 de euro, premiul II – 10.000 de euro şi premiul III – 5.000 de euro.

Pentru secţiunea compoziţie a Concursului Internaţional „George Enescu” ediţia 2014 se acordă următoarele distincţii: premiul pentru secţiunea de muzică simfonică – 10.000 de euro şi premiul pentru secţiunea muzică de cameră – 7.000 de euro.

Semifinaliştilor şi finaliştilor concursului, juriul le mai poate acorda: premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioară şi pian de „George Enescu”, în valoare de 4.000 de euro, şi premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatei în fa minor pentru violoncel şi pian de „George Enescu”, în valoare de 4.000 de euro.

Pentru secţiunea Pian a Concursului Internaţional „George Enescu” se acordă un premiu pentru cel mai bine clasat concurent român, acordat de Fundaţia Culturală Erbiceanu.

Ediţia din 2013 a Concursului Internaţional „George Enescu”, eveniment care trebuia să se desfăşoare în timpul Festivalului „George Enescu”, a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc, începând de anul acesta, alternativ, o dată la doi ani.

„În urma unei analize efectuate de Ministerul Culturii şi Comitetul de Organizare a Festivalului şi Concursului Internaţional «George Enescu», s-a decis regândirea structurii şi a modului de organizare a Concursului Internaţional «George Enescu»”, se arăta într-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX în februarie 2013. „În acest sens, s-a hotărât decalarea ediţiei din acest an (2013, n.r.) a concursului pentru aceeaşi perioadă a anului viitor – 2014 -, astfel încât să se desfăşoare o dată la doi ani, alternând cu ediţiile Festivalului «George Enescu». Această modificare de calendar nu va afecta standardele concursului, ci este menită să permită o îmbunătăţire a acestora, în condiţiile efortului logistic şi financiar pe care un astfel de demers îl presupune”, se preciza în comunicatul Guvernului.

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul „George Enescu” este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Fiica Loredanei Groza arată senzațional la 27 de ani! Elena Boncea a făcut furori pe podium, pentru o cauză nobilă!
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 2. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Record de participare în diaspora: aproape 228.000 de votanți. Update
Capital.ro
Anunț despre Elena Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru în închisoare. A fost aprobată deja...
Playtech.ro
Amenzi de 1.500 de lei pentru șoferii care țin geamul deschis la mașină. De ce se sancționează gestul?
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
Gigi Becali, inadvertențe pe bandă rulantă legate de accidentul în care a făcut praf o mașină cu limuzina de jumătate de milion de euro
wowbiz.ro
"M-a sunat și..." ULTIMA DISCUȚIE dintre Eugen Cristea și Cristina Deleanu, înainte să moară. Ce i-a transmis femeia cu care era de 40 de ani, la telefon
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Scapă de dependența de telefon. Secrete pentru a te elibera
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Pensiile restante vor fi plătite în luna mai. Ce sume ajung în conturile pensionarilor în următoarele 4 zile
Cancan.ro
Viziunea SUMBRĂ a unui părinte de la Muntele Athos: 'Pe Nicușor Dan l-am văzut alb, inert, iar în spatele lui era o fiară mare'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. A fost cel mai mare nume al țării. A reușit să scrie istorie pe tot globul
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat
Cum să-ți ”păcălești” stomacul. Alimentele care îți taie pofta de mâncare și nu îngrașă
MediaFlux
3.000 de lei pentru fiecare familie. Actele trebuie depuse imediat la primărie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Premieră la nivel național: un oraș din România va avea o pădure-parc imensă